Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Újraforralással meddig tud a...

Újraforralással meddig tud a leves elállni anélkül hogy megromlana?

Figyelt kérdés
Hányszor lehet és meddig áll el így?
2020. ápr. 21. 06:55
 1/7 anonim ***** válasza:
37%
Az újraforralas nem hosszabbítja meg az eltarthatóságot. Sőt. Ha felforralod, utána újra melegíteni már nem szabad.
2020. ápr. 21. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
27%
Attól függ, hogy milyen leves. Ha újra forralod, akkor még egy napig maradhat a hűtőben
2020. ápr. 21. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
58%

Az elsö hülyeséget ír!

Ha valamit felforrlasz, utána LEHET melegíteni is meg újra felforralni is, ETTÖL ugyanis nem romlik meg.


Ha egy ételt hütöben tartasz (elkészülte után rövid idövel lehütve), akkor általában 2-3 napig ehetö, célszerü viszont csak annyit felmelefíteni/felforralni, ami akkor elfogy és az esetleges (kevés) maradékot nem tenni vissza a hütöben lévö többihez.

Felforralni én maximum kétszer tenném, föleg nem azért, mert megromolhat, hanem mert az íze/állaga romlik, de így is az eredeti elkészülés idejétöl számított 3-4 nap után már nem enném szivesen.

Azt nem írtad, milyen levesröl van szó, és mikor készült, mert nem teljesen mindegy, de hütöben tárolva is ennyi a maximum, amíg jó ízüen meg lehet enni.

(Biztos kapsz olyan válaszokat, hogy egy hetes vagy még régebbit is megesznek egyesek, de ez ettöl még nem követendö péda)

2020. ápr. 21. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
67%
A kérdés megfogalmazása azt sugallja, hogy újraforralásokkal szinte a végtelenségig meg lehet talán hosszabbítani a leves fogyaszthatóságát. A különböző ételek eltarthatósága eltérő lehet. A legveszélyesebbek azok a levesek, amelyek húsból (bőrből) készültek, főtt, részben lebomlott kollagént tartalmaznak és ősidők óta kiváló baktérium táptalajnak számítanak (laboratóriumi vonatkozásban is). A levegőből belehulló mikroorganizmusok, főként baktériumok nagy gyorsasággal képesek benne és rajta (kocsonya állapotban) elszaporodni. A keletkező méreganyagok (toxin) gyors felhalmozódása miatt veszélyesek. Ezért a húslevesekre igaz, hogy ha rövid idő alatt (1-2 nap) enyhén megsavanyodnak, akkor a forralás a baktériumokat ugyan elöli és többnyire a felforralt leves elfogyasztása még nem okoz gondot, de a maradékot már nem szabad tovább tárolni vagy elfogyasztani később.
2020. ápr. 21. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
51%

Semeddig. Ha romlott, akkor nem lesz jó forralás után sem.

A még meg nem romlott ételt nem lehet mindig újra és újra melegíteni, forralni. Csak annyit vegyél ki, amit megeszel és azt melegítsd. Ha romlott, akkor kuka.

Főtt étel, hűtőben, 2-4 napig áll el kb. De ugye attól függ, hogy pontosan mi az.

2020. ápr. 21. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

#5 Semeddig. Ha romlott, akkor nem lesz jó forralás után sem.

jó nyilván. De ha nem romlik meg 2 nap alatt akkor egy újraforralás után miért romlana meg 2 napon belül? Elvileg nem megöli az összes baktériumot a forralás? Ha igen miért szaporodna gyorsabban utána?

2020. ápr. 21. 10:01
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
6: De miért forralnád fel mindig az egészet??? Annyit melegíts, amit megeszel belőle. Egyszerűbb is.
2020. ápr. 21. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!