Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki hogy csinálja az almás...

Ki hogy csinálja az almás pite tésztáját?

Figyelt kérdés

Ez alapján csináltam, de egy az egyben ki kellett dobni:

[link]



2020. máj. 16. 14:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Miért kellett kidobni? Nem rossz recept, bár a cukrot én keveslem. Linzertésztát szoktam használni legtöbbször: liszt, cukor, vaj, illetve neha tojasos-tejfolos tésztát, az ugyanaz a linzerteszta, amihez tojást és tejfölt adok
2020. máj. 16. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

A recept teljesen rendben van!

Én 1 tojást felét szoktam beletenni, másik felét a kenéshez, utálok pazarolni, illetve ha nincs otthon tejföl a hideg víz éppúgy megfelel.

2020. máj. 16. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező, melyik fázisban dobtad ki? Vagy mi nem sikerült? A recept teljesen OK bár a 4 kiló almát sokallom...
2020. máj. 16. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Pedig EZ a leggyakrabban használt pitetészta.

Mondjuk én csak 1 tojássárgáját használok 40 dkg liszthez, de nem hiszem, hogy emiatt "kellett"kidobni.

2020. máj. 16. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem jött fel a tészta, az alja szinte eltűnt sütés után. Ragadt, mint az állat, hiába tettem hozzá még lisztet.
2020. máj. 16. 14:48
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

#5

Mit értesz azalatt, hogy "nem jött fel a tészta"?

Nem lett magas? Nem is lesz magas, mert ez nem kelt tészta, se nem piskóta.

Vagy a tepsiből nem jött fel, azaz beleragadt?

Vajas-lisztes tepsibe, vagy sütőpapírra kell tenni, bár én nem vacakolok vele, mert ami ilyen vajas tészta, az nem szokott leragadni.

2020. máj. 16. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
56%

"Ragadt, mint az állat,..."

Ragad, míg nincs jól kidolgozva.

2020. máj. 16. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha az alja "eltünt", akkor túl vékony volt az alsó lap - nem véletlen írta, hogy az egyik fele nagyobb legyen és az kerüljön alulra - és túl nedves a töltelék, nem nyomtad ki belöle rendesen a levét.

Másrészt a pitetészta nem "jön fel", nem lesz magas, csak valamennyire laza, levegös.

Másrészt meg ha a tésztához még tettél lisztet, akkor azért nem lett jó. Ha ennyire ragadt, akkor valószínüleg a vaj meleg volt, vagy lassan dolgoztál vele és megpuhult, illetve nem pihentetted hütöben kinyújtás elött legalább fél órát.


Azaz a recept jó, te nem csináltál valamit úgy, ahogy kellett volna.

2020. máj. 16. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
84%
7-es: a pitetésztát NEM SZABAD kidolgozni, éppen az a fontos, hogy gyorsan összeállítsd, mielött a vaj meglágyul. Ha sokáid gyúrod, akkor lesz regacsos.
2020. máj. 16. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:
A tepsibe is beleragadt meg a kezemre is nagyon. Pihentettem egy órát hűtőben. Direkt a vastagabbat raktam alulra. A vaj sem volt meleg. A mamámé nagyon nem így szokott kinézni, ez szó szerint lapos volt.
2020. máj. 16. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!