Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ez a recept működne mint...

Ez a recept működne mint gombapörkölt?

Figyelt kérdés

nem vagyok nagy konyhaművész pasiként, néhány receptből próbáltam összeollózni egy egyszerűbbet, segítsetek benne hogy ne bakizzak:


egy nagy fej hagymát apróra összevágok, zsiradékon felrakom sülni. hozzáteszek egy felkockázott paradicsomot, és tv paprikát, fokhagyma híján fokhagymakrémből egy kicsit. gondoltam venni egy doboz csiperkét, igazit, nem konzervet. nem tudom hányfelé vágjak egy egész gombát, és mennyit használjak el a dobozból, azt hozzátenni. kicsi só bors, ételízesítő talán. nem tudom meddig kell készülnie. kell-e külön vizet adni hozzá? jó lesz így? kihagytam valamit? és még egy fontos dolog amivel már voltam bajban, hogyan sűrűsödhetne be? tejfölön még gondolkodom, lehet hogy habarást raknék bele, de ha nem, akkor mit csináljak hogy ne maradjon híg a végeredmény? egy kis keményítőt hozzáadhatok csak félek hogy nyúlós lesz a végeredmény


2020. máj. 29. 21:23
 1/9 A kérdező kommentje:
sikerült kihagynom a lényeget, mikor lehúzom a tűzről megszórnám pirospaprikával, ebben is gondban vagyok mennyit használjak
2020. máj. 29. 21:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Hagymàt kockàzz fel, ne süsd hanem dimszteld meg bàrmi zsiradékon, csak üvegesnek kell lennie. Lassú tűzön hogy ne égjen meg.

Utána mehet bele pari, paprika, sűrített vagy üveges paradicsom, kelikàt, bors, őrölt paprika. Gombàt tisztítd, darabolod,mindegy hogy, ahogy akarod.

Beteteszed a paris cuccba, fő egy picit, utàna mehet egy kis víz. A gomba szereti a majorannàt, jó ízt ad neki.

Ezt főzöd. Gyorsan kész lesz. Kóstolgasd. Mielőtt elzàrod a gàzt, a tejföl mehet bele. Ezzel még rottyam egyet és kész.

Nem kell semmi keményítő. A sok hagymàtól lesz sűrű a szaft.

2020. máj. 29. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
66%
Őrölt paprika mehet egy evőkanàllal. Kóstolgasd folyamatosan
2020. máj. 29. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
90%
Apám mindig azt mondta, hogy a gombához nem sok víz kell. Ahogy a fazékba kerül, érdemes megsózni, mert akkor gyorsan "vizet ver magának" - és ez lesz a pörkült/paprikás szaftja később. A többiek nagyon klassz recepteket írtak, szerintem az is jó, amit te találtál magadnak. Próbáld ki, egy fél kiló csiperkéből (ha azt vettél) simán beleteheted az egészet, a gomba összeesik főzés közben.
2020. máj. 29. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
84%

Ami engem illet, hagymát dinsztelek (zsiradékon üvegesre pirítom), mehet bele paprika is apróra vágva - a paprika kicsit zsiradékon sütve nagyon jó ízt ad. Utána a gomba, megtisztítva (az teljesen mindegy, hogyan aprítod össze, ahogy neked szimpatikus). Én ilyenkor rakom rá a sót, vizet ver magának, ha elég friss a gomba. Utána jöhetnek a fűszerek, bors, őrölt paprika, meg amit még gondolsz. (Piros paprikából annyit használj, hogy szép színe legyen. A gomba mennyiségétől függ, mennyit használj, 1-2 teáskanállal elég lesz) Mehet bele apróra kockázott paradicsom is, ha szereted. Vizet csak akkor rakj rá, ha kevés a gomba saját leve.

Nem kell neki sok idő, megfő. Ha akarod, egy kanál lisztet tejfellel kikeverhetsz és behabarhatod vele - ez besűríti még jobban. De anélkül is jó.

Én nokedlivel/tésztával szeretem, de van aki rizzsel eszi, más krumpival, kinek mi....

2020. máj. 29. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
köszi a tanácsokat, általában 25-30 deka húsból alkotok egyszerre valamit, azért tűnt soknak egy egész dobozzal, bár azt olvastam hogy nagyon össze tud esni a gomba
2020. máj. 29. 22:07
 7/9 anonim ***** válasza:
85%
A gombát mosd meg, a szárából érdemes egy vékony szeletet levágni mert az nem olyan jó főve. A gombát fel kell vágni szeletekre. A megdinsztelt hagymára érdemes azonnal rádobni a gombát, összekeverni. Utána paprika, vegeta. Ezt jól összekevered. A paprikát paradicsomot ezután tedd hozzá. Vízzel nem kell felönteni. A főzés végefelé izlés szerint petrezselyemlevél. Ha megfőtt, akkor ez így már tálalható pl. tésztával, tarhonyával. Igény szerint be is lehet habarni, de ha hozzádobsz 1 evőkanál tejfölt és egybeforralod úgy is jó. Izlés kérdése.
2020. máj. 29. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
85%
Gomba meg amúgy összeesik főzés közben, szóval egy fél kilós csomag nem olyan sok. 2-3 adaghoz ideális.
2020. máj. 29. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen
2020. máj. 30. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!