Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Készre főtt májgombócot vagy...

Készre főtt májgombócot vagy egyéb levesbetétet (pl. húsleves tölteléket) hogy lehetne úgy megcsinálni, hogy le lehessen fagyasztani és ne kelljen hozzá külön levest főzni?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam hogy pl. megfőznék nagyobb mennyiséget ezekből a levesbetétekből. Közben vásárolnék zöldséget nagyobb mennyiségben, amiket aztán készre feldolgoznék és szintén lefagyasztanék. (Esetleg csinálnék alaplevet, vagy maradnék a kockánál, ez mellékes.)

Viszont mivel ritkán van időm főzni, ezért arra gondoltam hogy ha úgy adódik, akkor előveszek a mélyhűtőből egy kis zöldséget és betétet és megfőzöm magamnak pillanatok alatt. (Jobb is volna, mintha a boltban kapható gyorsfagyasztott holmikkal vagy zacskós levessel kéne dolgoznom.)


Úgy akarom megfőzni ezeket a levesbetéteket, hogy ne kelljen hozzá külön levest főzzek, hanem egyszerre nagyobb mennyiséget, ami aztán menne a fagyasztóba. Kérdés, hogy hogyan fogjak hozzá? Főzzem meg alaplében? Továbbá egyáltalán le lehet-e fagyasztani?


okt. 2. 11:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Fölösleges kifőzve lefagyasztani, mert így is -úgy is ki kell hogy engedjen. Tehát sokkal egyszerűbb a gombóckákat főzés nélkül lefagyasztani. Amíg felforr a leves, addig benne megfő a májgombóc is. (persze ha nem teniszlabda nagyságúakat szoktál készíteni...)
okt. 2. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Igazából vásároltam én már boltban már majdnem készre főzött és lefagyasztott húsgombócot amit alig kellett 10 percnél tovább főzni. Számomra is ez volna a lényeg, hogy percek alatt össze tudjak ütni egy kis levest ha úgy adódik és ne kelljen hosszú időn keresztül főzicskézzek. Ugyanis a nyers hús vagy máj gombócot azért meg kell főzni és ezt nem lehet 10 perc alatt.
okt. 2. 13:19
 3/12 A kérdező kommentje:
Itt a lényeg az, hogy ne kelljen ahhoz zacskós levest fölhasználni, hogy az ember pillanatok alatt meg tudjon főzni egy instant levest, hanem csak beledobálja a hozzávalókat, felforralja és főzze kb. 15-20 percnél nem tovább.
okt. 2. 13:25
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A májgombócot/húsgombócot meg tudod csinálni lepirított májból is! És akkor már nem kell hosszasan főzőcskézni.
okt. 2. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Májgombócot le lehet fagyasztani.
okt. 2. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A májgombócot főzd meg, és úgy fagyaszd le, a zöldséget vagy nyersen, vagy csak félig megfőzve!
okt. 2. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

A zöldség sajnos nem lesz ugyanolyan, mintha frissen főznéd...

Meg lehet enni, de nem adja ugyanazt az élményt, mint egy frissen főzött.

Vékonyra szeletelt sárgarépa 10 perc alatt megpuhul - én biztos nem fagyasztanám le főve...

okt. 2. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:

"Vékonyra szeletelt sárgarépa 10 perc alatt megpuhul - én biztos nem fagyasztanám le főve..."


Ki a fene mondta, hogy főtt zöldséget akarok lefagyasztani? Én a levesbe való zöldséget úgy szeretném lefagyasztani, hogy előtte azt megtisztítom és felszeletelem, de semmi mást nem óhajtok vele csinálni.


Én arról beszéltem, hogy a máj- húsgombócot illetve a húsleves tölteléket előre megfőzném konyhakészre és azt fagyasztanám le.


DE EZIDÁIG SENKI NEM MONDTA MEG, HOGYAN IS FŐZZEM MEG A LEFAGYASZTÁSRA SZÁNT LEVESBETÉTET ÚGY, HOGY AHHOZ NE KELLJEN LEVEST FŐZNI. (A sima, sós víz offos, azért jó lenne, ha valami íze is volna a betétnek, ezért kérdem hogy milyen lében főzzem meg az adott leves betétet.)

okt. 2. 15:53
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Blansírozni kell, nyersen nem jó lefagyasztani a zöldséget!


Több macera mintha frissen főznéd...

okt. 2. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Miértxne lenne íze a gombócnak, ha hús, máj van benne? És persze fűszerek.


Szerintem túlbonyolítod ezt a témát!

okt. 2. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!