Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell pudingot csinálni...

Hogy kell pudingot csinálni nem porból?

Figyelt kérdés
Valaki tudja a receptet olyat amit ő is kipróbált? Vagy ma mar ez teljesen kiment a divatból es mindenki a dr5kereset készíti?

okt. 9. 22:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
86%
#3-ba + pár tojást tegyél bele.
okt. 9. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Sajnos nem tudom, hogy készült ha tudnám nem kérdezném :) nem voltam akkoriban nagy konyha tunder, pár éve kezdtem csak főzni. Amit küldtetek recepteket azokat Ti próbáltátok már?

Kedves vakvarnyúcska. Ha esetleg időd engedi megkeresni és meglenne az a recept amit ismersz a szakácskönyvedből elkuldened nekem, nagyon halas lennek!

okt. 9. 23:42
 13/19 A kérdező kommentje:
Kedves 9!ha esetleg meg lesz a recept elkuldened, nagyon szeretném kiprobalni, lehet azt keresem! Megegyszer nagyon szépen köszönöm a valaszodat!
okt. 9. 23:45
 14/19 vakvarnyúcska ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Meg fogom nézni, de figyelmeztetlek:), hogy az egy nagyon bonyolult karácsonyi pudingrecept, és marhafaggyú kell hozzá, és már novemberben elkezdik készíteni.Emlékeim szerint kiadagolják kis golyókba a faggyút, és minden nap kapargatják őket, míg a faggyú meg nem tisztul. Aztán innen folytatják. Szóval ez egy nagyon régi, és tényleg eredeti angol recept. Nem ígérem holnapra, de azért a hétvégén lesz rá időm.

okt. 9. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
87%

Angliában:


Pudding = desszert, de pl yorkshire puddingot is annak mondják, ami semleges ízű, vagy a black puddingot is, ami meg kb véreshurka.


Set custard = Magyarországon ismert, főzött pudding

Van pl custard tart, vagy a karamellás cucc magában.


Custard minden mezei tecsóban kapható, általában tejföl vagy habtejszín csomagolásban, készen. Meg kell mikrózni, hogy meleg legyen és megy rá a zselére, sütire pl a spotted dick, vagy a sticky toffee pudding, ilyenek.

Magában nem szokás, inkább olyan valami mellé adott cucc mint a tejszínhab.


Nem tom ezek közül melyik kell, de ez a leginkább megfelelő a magyar ízlésnek:

[link]


Fordítsam vagy érted?

okt. 10. 00:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
86%

Lol, Angliában a pudding tág fogalom, a britek húsos pitétől a tejberizsig mindent puddingnak hívnak.


Gyerek megkérdezi pl ebéd előtt, hogy "What's for pudding?" az azt jelenti mi a desszert.


De kb mindent ami kúp alakú vagy kocsonyás állagú, ezek puddingnak hívnak.


Melyikre gondolsz?


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]

okt. 10. 00:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy készítem, hogy tejet felforralok, bele valamennyi vaníliapaszta (fogalmam sincs, hogy ez otthon kapható-e, egy ideje nem Magyarországon élek, de simán helyettesíthető vaniliarúd kikapart belsejével, csak az macerásabb), kevés cukor (nem szeretem nagyon édesen), aztán kévés hideg tejben elkevert keményítő. Aztan még főzöm egy kicsit.
okt. 10. 02:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
63%
pudingot nem tudom de most sok cukkini termet abból készül fagylalt .
okt. 10. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Az én vanília puding receptem (rendszeresen csinálom)

500 ml tej

Fél vanília rúd kikapart magja vagy egy cs. vaníliás cukor

2 tojássárgája

40 gramm keményítő,

Ízlés szerint cukor.


A tejet felforralom a vaníliával. Közben kikeverem a tojássárgáját kevés hideg tejjel. A forró tejből rakok egy keveset a kikevert sárgájákhoz, habverővel elkeverem. Majd ezen keveréket folyamatos keverés mellett beleöntöm a forró tejbe, ami alatt mérsékelem a hőfokot, 1-2 perc után mehet bele a hideg vízzel kikevert keményítő. Ha besűrűsödött, kiöntöm formákba.


A sárgája és vanília helyett mehet kakaópor, gyümölcsvelő.

okt. 10. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!