Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Létezik hogy azért nem sikerül...

Létezik hogy azért nem sikerülnek (leragadnak) ezáltal néha megégnek a palacsinták mert a serpenyő letapadásmentes felülete már kopott vagy csak mert simán idősebb a serpenyő? 5+ év

Figyelt kérdés

Régen tök jó palacsintákat tudott anyum készíteni, viszont mostanában csak veszekszik mert szinte sehogyse akar sikerülni ami fura mert főzni nem felejtett el és a palacsintát is ugyanúgy késziti mint régen. :D


Arra gondoltam veszek egy új palacsintasütőt / serpenyőt ha tényleg eltud kopni az alja vagy mi és ezért van ez a letapadás..


2020. okt. 11. 21:33
1 2
 1/12 grafno ***** válasza:
Igen. Van ilyen. Par e ft a tescoban vagy barhol egy haszblahwtobb darab
2020. okt. 11. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, lehet. Nekem a gránitbevonatos nyeles sütő jött be.

A sok cukor tud még letapadni....

2020. okt. 11. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
62%
Sok cukor lesz a ludas, mint ahogy elottem is irtak. Sima vas palacsintasutoben sem ragadhat le, nem kell semmifele bevonat. Majd lesz rajta bevonat a hosszu evek alatt.
2020. okt. 11. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:

Nem írod, hogy mennyire régen tudott jó palacsintát sütni. Mert ha ez tényleg 10-15 éve volt, akkor az is lehet, hogy a hozzávalók minősége változott meg. (Mondjuk akkor inkább a palacsinták állaga változna, pl. ragacsosabb lett mára, vagy nyúlósabb...)


De első körben én is egy új palacsintasütővel próbálkoznék.

2020. okt. 11. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
63%

Egy sima, tapadásmentes bevonat NÉLKÜLI vasserpenyőben is kitűnően lehet palacsintát sütni, anélkül, hogy leragadna.

Nem rak túl sok cukrot a tésztába?

De ha mégis a serpenyő a ludas, NE bevonatost vegyél, sima vasserpenyőt.

Vagy még ami eszembe jutott, ugyanaz a tűzhelyetek?

2020. okt. 12. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy nagyanyám 100 éves vas serpenyőjében nem ragad le, a palacsinta, egy teflon serpenyő néhány év alatt elhasználódhat. Én is rendszeresen(3-5 évente) cserélem, mert érzem, hogy egyre jobban tapad. A kerámia bevonatos is csak kb 3 évig bírta, aztán vettem olyan teflont, amit az első használat után kidobtam (büdösen füstölt, majd feljött pár helyen a bevonat), legutóbb egy picit nehezebb teflonosat kaptam, ez nagyon jó!

Szóval igen, biztos eljött az ideje, a palacsinta sütő cseréjének.

2020. okt. 12. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
Én egy új tefál palacsinta serpenyőt ,meg én vajat teszek serpenyöbe és nem ragad le akkor sőt finomabb is lesz töle a palacsinta.
2020. okt. 12. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Vagy a sok cukor, vagy a serpenyő, de ha a serpenyő nem elég forró amikor a tésztát belemerjük, akkor is leragad. Tehát arra vigyázni kell, hogy az már az első palacsintánál is eléggé forró legyen a serpenyő.
2020. okt. 12. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha cukrosabban szereted a tesztat, akkor tegyél bele egy kis olajat is … segit, hogy ne ragadjon.


Hasznalj kenoecsetet vagy libatollat es rendesen kend ki a palacsintasutot mielott belemered a tesztat.

2020. okt. 12. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Hölgyek, ha nem szentségtörés, hogy egy pasi is ír a Ti játszótereteken, akkor......

Az acél serpenyőknél, ha mosogatásnál túlzottan súroltad, akkor a következő használat előtt úgymond ki kell égetni.

Üres állapotában a tűzhelyen el kell , hogy kéküljön, akkor kapja meg az acél azt a felületi kristályszerkezetet, ami szükséges a sütéshez.


Továbbá acélnál sokszor előfordul, hogy túl hirtelen sütik az első oldalát, így a tészta nem tud nedvességet veszíteni, ami miatt a teteje még folyik és nem lehet megfordítani időben , így leég az első oldal.

Én indukcióson csinálom és az első oldalt kisebb teljesítményen készítem. Tésztába olajat teszek és egy kis édesítőt. Cukrot nem is használok, mert sósabban szeretem inkább.

A kérdezőnek is javaslom, hogy próbálják ki édesítővel, rögtön kiderül, ha a cukor ég le. Ezzel mindjárt meg is növelik az első oldal sütési idejét, leégés nélkül.

2020. okt. 12. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!