Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a véleményetek a gölödinről?

Mi a véleményetek a gölödinről?

Figyelt kérdés
Nálunk ez a neve annak, amokor a rántott hús készítés végén összeöntjük a maradék prézlit meg a tojást, gombócot formálunk belőle és kisütjük a hús mellé. A nejem szerint egy undorító szokás, szerintem meg finom és takarékos.

#gölödin
2020. okt. 19. 12:03
A kérdező szavazást indított:
Finom, mi is csináljuk
Eddig nem ismertem
Gusztustalan valóban
18 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Volt erről vagy 100 kérdés korábban. Rengeteg neve van az ország különböző tájain, abszolút bevált szokás. :)


CSak az érdekesség kedvéért..



- lábatlan tyúk

- egérke

- műhús

- gyerekhús

- hercsula

- pampuska

- vakhal

- pogácsa

- szamárhús

- prézli

- bodag, ill. bodak

- puffancs

- vakarcs

- profézi

- paflet

- marcsa

- ruhája

- süti

- kaparék

- compó

2020. okt. 19. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Itt egy hosszabb lista. [link]



bodag, podag, pampuska, vakarcs, vakorcs, vakarék, tócsni, egérke, malacka, madárka, halacska, puffancs, vakhal, falshal, vakcsibe, lábatlan, veréb, marcsa, piri, bobájka, pröméte, pofézli, panádli, cibere, cibak, panku, pancúrka, cicvara, pufajka, kukunpityere, prütty, pikhercs, lapótya, kadóc, campakt, kófic, pancsucska, püspók, sipola, belét, bölőke, bakatojás, lapcsánka, tolimó, pucni, málé, gubacs, gezemice, plecsni, micsli, kukli, buci, placsmag, pacsni, pumpedli, morzsafasírt, kenyérke, süket, hamis, hamishús, üres, üreshús, hamisfasírt, műhús, hústészta, kenyérhús, húsnélküli, csontnélküli, csalóka, ropogós, bunda, bundapogácsa, morzsika, prézli, prézlipogácsa, gyerekpecsenye, gyerekhús, kenyérnélküli, parasztkenyér, talicskakerék, anyámhúsa, tyúkoslepény, tojáslepény, belülsárga, papahusi, padkadarab, vaktöltény, bábafoga, lómáj, medvetalp, legényfogó, szanyiemberhúsa, bajusznövesztő, háziasszonyszíve, szakácsnéfalat, szakácsmaradék

2020. okt. 19. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Millió neve van annak amiről te beszélsz Kérdező, ahogy fentebb is írták, de éppen gölődinnek nem hívják! :)

A gölődin az krumpligombóc és levesbetét.


Mellesleg gyerekkoromban anyám mindig kisütötte a panírozás maradékot és megettük. Természetesen, amikor már nem volt hús.

Ma már én nem csinálok, mert ismerem a mértéket és rendszerint az utolsó szelet végére elfogy a tojás.

Sok mindent lehet rá mondani, de azt nem, hogy gusztustalan.

2020. okt. 19. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok

Ja és anyám pracninak nevezte.

2020. okt. 19. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Az Indul a baktérházban is gölődint ettek a jegyzéskot, csak ott kukoricagombócnak hívták. :)
2020. okt. 19. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
jegyzéskot=jegyzéskor
2020. okt. 19. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

A gölödin abból a krumplis-tésztából készül, amiből egyébként a núdlit készítjük, vagy éppen a krumplis-lángost.


Ami a kérdésben van, annak nálam nincs neve, viszont én is kisütöm. Kanállal bele az olajba, a kanál hátuljával egy kicsit meglapítom, úgy sütöm meg.

2020. okt. 19. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
Nagymamám a lisztet és a tojást keverte csak össze és ezt sütötte ki. A zsemlemorzsát nem keverte hozzá. Pampuskának hívta. Mi is szoktunk kisütni, ha marad a panírozás végén alapanyag.
2020. okt. 20. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
A zsemlemorzsát átszitálom, és csak a tojással összeragadt részeket kavarom bele a tojás-maradékba, úgy sütöm ki.
2020. okt. 21. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Én imádom, nálam a családtagjaim rejtélyes módon és fonetikusan mondva Smirkasznak nevezték. Ennek pontos eredetét azonban nem értem, mert a német Schmirkas és a szlovák Šmirkáš teljesen másféle étel. (Vajkrém és körözött.) Vszl. összekeverhette egy régi rokon tojásos körözöttel. Egyszer emiatt én is tettem fel kérdést, de rengeteg más neve van. Azóta ezek közül vakarék, vakarcs, egérke lett a kedvenc nevem. Illetve ezeket tetézve én új neveket is adtam neki: lepényke és Pufóka. :D (Utóbbi tojáspuffancs alapján.)
2021. máj. 13. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!