Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tároljam a kenyér...

Hogyan tároljam a kenyér tésztáját?

Figyelt kérdés

Pár napja kezdtem el kenyeret sütni, jó sikere lett. 1 kilós kenyérnek a tésztáját dagasztom, amit ketté szedek, mert most még fél kilós kenyeret sütök, mivel nincs magyobb jénaim. Akartam venni, de anyukám oda akarja adni a kacsasütőt mert neki 2 van, amíg nem hozza, addig fél kilósakat sütök. Viszont nincs mindig időm dagasztani, így a másik fél tésztát hűtőben tárolnám, de hogyan tároljam úgy, hogy normálisan meg is keljen mielőtt megsütöm?

Mert most 1x kipróbáltam,de a kenyerem nem akart megkelni :/ pedig a másik feléből nagyon szép kenyerem lett.



2020. nov. 2. 21:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Előbb az egyiket süsd meg, utána a másikat.
2020. nov. 2. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
59%
Csinalj kovaszos kenyeret, azt eleve be kell tenni a hutobe. Elesztohoz kell a meleg.
2020. nov. 2. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
59%
Masodik sutes elott a tesztat tedd melegre es indítsd be ujra az elesztot.
2020. nov. 2. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Legegyszerűbb az ha csak fél kiló tésztát dagasztasz

Tudom tudom így 2 munkád lesz de a az egyszer be dagasztott tésztát már nem rakjuk hűtőbe több napra

2020. nov. 2. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Miért kell jénai v más edény? Megsül sima lapos tepsin is, egymás mellett két vekni
2020. nov. 2. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerre süsd meg mindkettőt, és a tartalékot felszeled, kiporciózva rakod a fagyasztóba. Egy adagba egy napra valót, és minden reggel csak annyit veszel ki, ami a fagyasztóból, amennyire szükségetek van. Tökéletesen fogod tudni tárolni.
2020. nov. 3. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy kenyérnél be lehet e tenni a hűtőbe a tésztát, de ha lángos tésztát teszek be, az annyira megdagad , hogy majdnem kipukkasztja a zacskót. Öntök egy kis olajat a zacsiba, megy be a tészta és lekötöm a zacsit. Hagyok benne helyet, hogy tudjon tágulni.

Nem okvetlenül kell a meleg a tésztának, az csak gyorsítja a folyamatot, de nem előfeltetétele.

2020. nov. 3. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
77%

7: elbeszéltek egymás mellett!


Egészen más a hűtőben kelesztés - és a (kérdező által említett) módszer, hogy a már (előzőleg, szobahőmérsékleten) megkelesztett tésztát teszi be a hűtőbe!!!!

2020. nov. 3. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Ja, bocsi, nem figyeltem. Viszont beteheti a hűtőbe és kelesztheti ott is.
2020. nov. 3. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

9: kovászos kenyérnél abszolút működőképes a hosszú ideig, hűtőben kelesztés. Élesztőssel nincs ezirányú tapasztaltom.

Nyilván működik valamelyest, hiszen a valaki által említett ún. kefíres lángos is megkel a hűtőben.

2020. nov. 3. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!