Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha egyfajta lisztből szeretnék...

Ha egyfajta lisztből szeretnék gluténmentes kenyeret sütni, melyiket válasszam?

Figyelt kérdés
Nem a lisztkeverékekre gondolok, mert abba sokszor raknak egy csomó egyéb nem túl jó összetevőt...

nov. 19. 13:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Rizsliszt

De arra számíts, hogy valószínűleg nem lesz a legjobb az állaga, mert a lisztkeverékekben direkt vannak "egyéb nem túl jó összetevők", hogy ellensúlyozzák a glutén hiányát.

nov. 19. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
54%

Zabpehely liszt az egyik legegeszsegesebb. A rizsliszt en ugy tudom full ugyanaz mint a feher csak gluten mentes. De a rizs se annyira egészséges.

Meg ugye a tk-s liszt.

Egyebkent ha biztosra akarsz menni vegyel zabpelyhet es darald le. Ott Te csinalod meg magadnak es biztos lehetsz benne hogy semmi nincs benne:)

nov. 19. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Mára bezárom az internetet és eszek valami egészet.
nov. 19. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 Miquel ***** válasza:
8%
Glutén MINDEN GABONÁBAN van.
nov. 19. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ciroklisztet mondanám, de az van, amit #1 ír, hogy ezekből a maglisztekből hiányzanak azok a dolgok, amik a kenyérfélék textúráját adják és ezért próbálnak a különféle adalékokkal mesterségesen létrehozni egy olyan végeredményt, ami állagában is hasonlít a hagyományos péksüteményekhez. De ha saját recepteket nézel, ott is megtalálod ezeket az összetevőket, a cirokliszthez is leggyakrabban hozzáadnak különféle keményítőket, xanthán gumit stb., hogy kenyérszerűvé váljon a matéria. A kenyérnek a glutén a kulcsa, ha nincs ilyen az alapanyagban, akkor csakis az egyéb "gyanús" összetevőkkel lehet hasonlót elérni egy olyan magőrleményből, ami normálisan nem viselkedne úgy.
nov. 19. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Rízsliszt.

De arra készülj fel, hogy nem lesz ugyanolyan.

nov. 19. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
A 2-est mért szavaztátok le? Nekem tetszik ez a zabpehely lisztes ötlet.
nov. 24. 18:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Én nem szavaztam le, de valószínűleg azért, mert a legtöbb zabpehely nem gluténmentes, és elég félrevezető a válasza.
nov. 24. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is felpontoztam, bár az utolsó mondatának szerintem se füle, se farka. Most mitől lesz kevésbé gluténtartalmú a liszt, ha otthon állítod elő a már esetlegesen eleve gluténnal szennyezett zabpehelyből...? A zab nem az őrlés során, hanem a betakarítás során szennyeződhet gluténnel. (#5 vagyok)
nov. 24. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!