Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha egy külföldi recept azt...

Ha egy külföldi recept azt írja “creme cheese”, az mascarponet jelent?

Figyelt kérdés
Látom, mikor előveszik ezt a bizonyos creme cheeset, hogy egyáltalán nem úgy néz ki, mint a nálunk kapható mascarpone, de nem tudom, hogy mit kellene akkor keresnem. Zömmel édes receptekről van szó, nem tudom elképzelni, hogy philadelphia krémsajt lenne a megfelelő.
2020. dec. 3. 09:32
 1/7 anonim ***** válasza:
74%

Nem mascarpone, hanem Philadelphia krémsajt. Ami annyiban más, hogy nagyon enyhén sós, és van íze, és nem annyira homogén, mint a mascarpone, mintha nagyon krémes túró lenne.


A mascarpone íztelen, az az állaga miatt remek, mert kiváló krémeket lehet készíteni vele.

2020. dec. 3. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
83%
#1 Majdnem teljesen jót írtál de a "Philadelphia krémsajt" az csak egy márka olyan mint, hogy itthon minden sarokcsiszoló az "Flex".
2020. dec. 3. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

ahogy az 1-es írja, Philadelphia, ill. az összes szupermarketben van (sokkal olcsóbban) ennek megfelelő friss sajtkrém.

Lidl, Aldi, tesco, spar - creme cheese, ez is van ráírva. A lidl-ben Goldessa (de nem keverendő a spread cheese sajtkrémmel, ami ömlesztett sajt!!!), a lapos dobozt keresd. Az aldiban Milbona néven van.


A

2020. dec. 3. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Lemaradt az utolsó mondatom: A sajttortához (cheesecake) is mindig a Lidl-s krémsajtot használom - kiváló. :)
2020. dec. 3. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Szuper, köszönöm a válaszokat!
2020. dec. 3. 10:29
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ameddig nem fokhagymás, nem lesz gáz.



Az enyhén sós íz jót tesz neki, kihozza az ízét. Pl mint a sós csoki, vagy a sózott karamell.

2020. dec. 3. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

#6: igen-igen, megfelelő cukor-citrom egyensúllyal remek ízt lehet kihozni belőle. Szeritnem egyébként nem is lesz annyira hangsúlyos benne a sós íz, mint a sós karamellben.


Én Váncsa István receptje alapján készítem ezt a new yorki sajttortát - hibátlan! :-)


[link]

2020. dec. 3. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!