Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mascarponés tejszínes csokikré...

Mascarponés tejszínes csokikrém receptet szeretnék, amivel tortát tudnék tölteni?!!!

Figyelt kérdés
jan. 14. 18:00
 1/7 A kérdező kommentje:
Saját receptre lennék kíváncsi, nem linkekre, webhelyekre. Köszönöm!
jan. 14. 18:02
 2/7 anonim ***** válasza:
19%
Szerinted a "saját " recept nem webhelyről / receptes könyvből származik? :)))
jan. 14. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
75%

500g mascarpone

250ml habtejszin

2 tabla tej/etcsoki

cukor, so


Habtejszint felvered, mascarponet a cukorral kikevered, majd a habtejszinnel osszekevered. Pici so, ez kiemeli az edes izt. Majd felolvasztod a ket tabla csokit, mikor meg folyos de mar nem forro, aprankent hozzaadagolod a mascarpones tejszines egyveleghez. Kikevered, hutoben pihenteted par orat a torta bevonasaig/betolteseig.

jan. 14. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
50%

#2: már a múltkor is leb.carintott valakit, hogy nem linket kér, hanem receptet.


Ha link nélkül bemásolta valaki (ugyanúgy a netről), azzal megnyugodott. :-D

jan. 14. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 vakvarnyúcska ***** válasza:
100%

Nem saját, de kipróbált, és az is igaz, hogy fehér csokoládéból készült az eredeti.:) Viszont a recept az csak útmutatás, az ember megpróbálja a saját ízlése szerint változtatni.

Megolvasztasz 20 dkg étcsokit, majd hagyod hogy langyosra hűljön. 50 dkg mascarponét átkeverve részletekben hozzákeversz, majd megkóstolod, és ízlés szerint porcukrot adsz hozzá. (Azért nem írok mennyiséget, mert ahogy említettem, az eredeti fehér csokiból van, és az sokkal édesebb, mint az étcsoki.) Amikor a cukorral is elkeverted, hozzáadsz kb 4 dl-nyi habbá vert tejszínhabot. Én tettem bele 1 csomag zselatinfixet is a biztonság kedvéért. Ezt még a cukorral együtt.

De majd tavasszal kipróbálom az eredetit is, nézd meg azért a linket, szerintem nem bánod meg.:)

[link]

jan. 14. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
66%

Hasonlót szoktam, mint a 3.

500ml habtejszinben felolvasztok 250gr minőségi étcsokit es fel deci likőrt adok hozzá- ez utobbi keszlet es hangulat függő, lehet kábelikor, Baileys, Mozart, Amaretto.... Jól kihűtöm, ha van rá lehetőség, akkor másnapig pihen a hűtőben. Habverovel fellazitom, majd hozz a adom a mascarponét -500gr- és elkeverem. Ha nem elég édes, adok hozzá egy kis porcukrot, aztán magas fokozaton kihabositom.

jan. 14. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
jan. 15. 09:14

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!