Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem baj ha úgy eszem meg a...

Nem baj ha úgy eszem meg a levest,hogy nem főtt meg rendesen benne a borsó?

Figyelt kérdés
Volt itthon levesporom,nem kínai zacskós leves,rendes magyar,a tasakon az volt,10 percig kell főzni, időnként meg kell keverni.Én több mint 10 percig főztem,igaz fedőt nem tettem rá,egyszer kétszer megkavartam.Negyed óra után levettem hogy mostmár biztos jó,de egy kicsit fura íze van a levesnek,és a zöldborsó sem puha benne.A tészta az jó.Nem rontottam el valamit?Vagy zacskós levesbe nem kell a zöldborsónak megpuhulnia?

2021. jan. 15. 14:38
 1/9 anonim ***** válasza:
68%
Nem baj ha megeszed a kemény borsót,de azt fedő alatt kellett volna főzni :D Te se vagy egy konyhatündér :) Nem bántásból mondom
2021. jan. 15. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
81%

Ne vegyél ilyen szarokat, de tényleg!

Ha nagyon gyorsan akarsz levest enni vegyél egy ilyet:

[link]

vagy egy ilyet (két evésre):

[link]

Teszel bele kis sót, egy marék tésztát, pillanatok alatt megvan és mégis más.

(A konzerveshez előbb felteszed a sós vízben főni a tésztát és amikor kész beleöntöd a konzervet. A mirelitbe amikor felforrt akkor teszed a tésztát és amikor a zöldség már jó benne, addigra a tészta is megfőtt. Pár perc az egész)

2021. jan. 15. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A borsót akár nyersen is lehet marékszámra enni, semmi bajod nem lesz tőle, ha csak félig főtt meg.

Gondolom, a fura íz attól van, hogy levesporból készítetted, kismillió tartósítószer, ízfokozó, hasonlók miatt sohasem lesz olyan a levesed, mintha az eredeti nyersanyagokból főzöd.

2021. jan. 15. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
97%
Persze a zacskós leves sose lesz olyan mint a házi.A vicc az egészben hogy abszolút nem komplikált egy csirke vagy bármilyen más levest megfőzni.
2021. jan. 15. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
84%

10 percig forraltad? Szóval újraforrástól számoltad a 10 percet? Mert akkor fedő ide vagy oda, meg kellett volna puhulnia. Esetleg még azt írhatta a zacskó, hogy pihentesd pár percig ha kész. Ja és a borsó meg is tud keményedni attól is, ha túl sokáig főzöd.


Nincs semmi baj a zacskós levessel, és ne aggódj, majd belejössz a dologba. Konyhatündérnek nem születni kell, ez gyakorlás kérdése.

2021. jan. 15. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan ehetsz nyers borsót.

Nekünk van kertünk, amikor érik a friss zsenge borsó, mindig kijárok legelni :)

2021. jan. 15. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom a nyers borsó kedvelőihez, tényleg nem lesz tőle bajod.
2021. jan. 15. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem a zacskóra írt 10 perc nem számolt azzal, hogy majd bárki is felturbózza egy marék nyers borsóval.

De ha legközelebb a zacskós leveshez a dobozos konzerv borsót teszed, ami már eleve főtt, tökéletes lesz. Csak azt a borsót először szűrd le, a levét ne főzd bele a levesbe, mert akkor még inkább furcsa íze lesz.

2021. jan. 15. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
#8 a levesporban volt benne a borsó nem én raktam bele.
2021. jan. 15. 18:55

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!