Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit kell csinálni, hogy a...

Mit kell csinálni, hogy a beigli tésztája ne repedjen meg?

Figyelt kérdés
2007. dec. 21. 15:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem vagyok valami nagy kott kalacs keszito,de a szomszed neni 80 eves ,es o mindig minden kelt kalacs tetejet tojas+tejfelel keni meg!ES NAGYON FINOM NEM REPED ME!

JO ETVAGYAT!

KELLEMES UNNEPEKET!!

2007. dec. 21. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A nagymamám a tésztájába is tett egy kevés tejfölt. És persze nem light-ot! És a fenti praktikák.

A tészta többek közt azért is megrepedeht, mert túl száraz, ezért kell a tejföl.

Kelemes Ünnepeket!

2007. dec. 23. 05:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A beigli tesztajaba nem vajat hnem zsirt teszek.Igy a teszta sokag omlos marad nem szarad ki.A teszta tetejet meg kell kenni felvert tojas sargajaval,maj belerani kb.egy 1/2 orara a hutobe.Cak akkor kell meg egyszer ujra megkenni ha mar az elozo tojasreteg megszaradt.Ettol szep marvanyos lesz a beigli teteje. Nem szabad elfelejteni a beigli rudakat egeszen az aljaig megszurkalni,hogy a keletkezo goz a toltelekbol ne repessze szet a beiglit.Az iden 10 rudat sutottem a fiatal csaldoknak is,mert nagyon el vannak foglalva es, nincs idejuk vele bajlodni, nekem meg nem okoz gondot az ido mert nyugdijas vagyok .
2007. dec. 26. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!