Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom zöldségleves kevés...

Finom zöldségleves kevés alapanyagból?

Figyelt kérdés

Van itthon sárgarépa és krumpli, ez lenne az alapja.

Van még konzerv zöldborsó, kukorica, gomba - ez csak opcionális.

Valamilyen átlátszó, (lehetőleg tejföl és tejszín nélküli) zöldséglevesre vágyom.

(Hús is lenne a jégen, de azt nem kívánom. Vannak alapdolgok a konyhámban, fűszerek stb.)


Milyen receptet tudtok mondani, ami fincsi, milyen fűszert szoktatok beletenni?


Köszi előre is! :)



2021. máj. 20. 01:01
 1/5 anonim ***** válasza:
18%

Konzervet semmiképp nem tennék bele.

Viszont csontot igen. Akár disznó, akár csirke. Az ad ízt és színt is.

Répa, zöldség plusz a zöldje, krumpli, hagyma, karfiol, karalébé, kelbimbó, paprika, chili paprika ha szereted, egy szem pari.

Ezeket ugy vágnám mint a húslevesbe, zöldségek hosszába, zöld összekötve, pari, paprika egészben.

Semmi fűszert nem tennék csak sót és borsot plusz a zöldségzöldje.

2021. máj. 20. 01:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
62%

Mondjuk ha van borsó, sárgarépa meg krumpli (bár én azt nem teszek bele) akkor nekem az első ami eszembe jut a borsóleves. :D

Répa, krumpli, borsó, mellé rakhatsz bele tésztát, vagy szaggathatsz galuskát/nokedlit bele.

[link]

Ebből nyilván annyi változik, hogy te először bele teszed a répát, ha kicsit főtt 5-10 percet, akkor jöhet a krumpli, majd ha már kész van minden csak akkor a borsó, mert konzervesed van, az már kész is van. Végül jöhet a galuska, egyszerre a borsóval. Ha tésztát raksz bele, akkor meg nyilván azt már akkor rakod bele, mikor a krumpli is félig kész, és elég már neki 10 perc.

2021. máj. 20. 07:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
35%

Számomra úgy ízlik a zöldségleves a legjobban, ha puhulási sorrendnek megfelelően magas hőfokon megpirítom a zöldségeket.

Pl. nagyon apróra vágott vöröshagyma olívaolaj+vaj keveréken halványbarnára pirítva, aztán mehet rá pici fokhagyma és gyömbér, fehérbors, pár szem köménymag. Aztán jöhet a sárgarépa/petrezselyem/pasztinák ferdén karikázva, kevés zeller apró kockára vágva, 5 percig pirítom, aztán mehet az apró kockára vágott krumpli, átforgatom, és felöntöm forró vízzel. Kevés kurkuma, bőven só. Ha felforrt, mehet bele egy marék zöldborsó, hőfok vissza, fedő, 10 perc. Kész.

2021. máj. 20. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
16%
Répa, petrezselyem, krumpli, nokedli akár borsó konzerv is vagy nokedli helyett rizs. Hagymát pirítasz rá a felvágott zöldségek kivéve a borsó, só+bors+pirospaprika. Felöntöd vízzel ha megfőttek a zöldségek jöhet bele a borsó akár a levével együtt plusz a nokedli vagy a rizs
2021. máj. 20. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=ooEsVmyM_mQ


Ennel jobb recept ugy sincs :) ... nem kell bele, csak egy darab kavics :)

2021. máj. 20. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!