Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Marhapörköltet lehet főzni...

Marhapörköltet lehet főzni fehérborral (esetleg rozéval) is, ha nincs otthon vörösbor? Ugyanolyan jó lesz? Tűrhető lesz? Pocsék lesz? Vagy inkább hagyjam ki a bort?

Figyelt kérdés
A kérdés már volt, de csupa nullás válasz volt benne. Elsősorban olyanok válaszát várom, akik szeretik a vörösborral főzött marhapörköltet, de persze mások is írhatnak.

2021. aug. 7. 08:05
A kérdező szavazást indított:
Marhapörköltbe semmilyen bort ne tegyünk, bor nélkül sokkal jobb.
Fehérborral jobb, mint vörössel.
Nincs komolyabb különbség a két bor használata között.
Fehérborral nem olyan jó, de azért megteszi.
Fehérborral pocsék, inkább hagyd ki a bort, ha nincs vörös.
A fehérbort nem javaslom, de a rozé esetleg még szóba jöhet.
A marhapörköltet nem javaslom, mert vannak jobb vagy egészségesebb húsételek.
A marhapörköltet nem javaslom, mert vegetáriánus vagyok, és legyetek ti is azok.
Tökmindegy, hogy teszünk-e bele bort, a marhapörkölt mindenképpen remek kaja.
Borral főzve lehet, hogy finomabb, de jobban jársz, ha inkább megiszod kísérőnek (legyen az bármilyen bor).
26 szavazat
 1/3 Vortrex ***** válasza:
73%

Ad neki egy jellegzetes aromát, sokan szeretik, de van akinek nem jön be, úgyhogy felesleges érvelni róla.

Mindegy hogy fehér vagy vörös, ízre ugyan olyan lesz, lehetőleg ne legyen édes, de ha már édes, akkor se merlot, mert az már nagyon elviszi az ízét. Rosé szerintem kifejezetten szar lehet bele, mert az cukros is, kénes is, gyomorforgatónak hangzik.

2021. aug. 7. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 Vortrex ***** válasza:
76%
Persze a vörös megy hozzá, mivel a marha hús is vörös, így néz ki szépen a bográcsban, de ha nincs, akkor az íze kedvéért 3 deci fehér bortól se lesz rosszabb
2021. aug. 7. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 Mojjo ***** válasza:
100%

@1: Fun fact: a legtöbb rozé száraz.

Amúgy markánsan különböző íze lesz vörös-, vagy fehérborral készítve. A vörösbor jellegzetes ízét különböző polifenolok adják, legelsősorban a tannin, ami nem fog elfőni. A fehérborok viszont rendkívül szegények tanninban (a rozék is) és más fenolos komponensekben. Teljesen eltérő eredménye lesz a kettőnek.

2021. aug. 7. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!