Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan főzöd/párolod/készíted...

Hogyan főzöd/párolod/készíted a jázmin rizst? Olyanok írjanak, akik szoktak készíteni jázmin rizst. Személyes tapasztalatok érdekelnek.

Figyelt kérdés
Mennyi jázmin rizs, mennyi víz, hány perc?

szept. 2. 15:15
 1/10 anonim ***** válasza:
34%
ÉN ázsiai módon, egy lábasba teszek egy pohár rizst, hozzá 1,5-2 pohár hideg vizet, felforralom, utána kis fokozaton addig fözöm, amíg a vizet beissza. Nem tévedés, nem kell bele só, nem kell megpirítani olajon! Így lesz olyan, mint az ázsiai éttermekben megszokott.
szept. 2. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
50%
Én 200 gramm rizshez 375 ml vizet adok, ezt fedő nélkül felforralom, majd forrástól meg 11 percet főzöm közepes lángon fedővel. Utána lekapcsolom, de a tűzhelyen hagyom még 15 percig, nem veszem le a fedőt, és még egy konyharuhával is letakarom erre az időre.
szept. 2. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
51%
Kimérem, bele teszem a rizsfőző automataba, hozza teszem a megfelelo mennyisegu vizet es annyi.
szept. 2. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim válasza:
76%
Hogy egy rizsfőzési "recepten" mit lehet lepontozni azt nemt tudom :D én így főzöm...2es voltam
szept. 2. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
19%
Valószínüleg itt járt egy idióta, akinek a lepontozás jelenti a boldogságot!
szept. 2. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
70%

Gyanítom a hülyéje nem tudja, hogy a sima rizzsel ellentétben a jázminrizst nem szokás még itthon sem pirítani.


Kérdező: A rizst szitán átmosom hideg vízzel annyira, hogy már ne fehér, zavaros víz jöjjön a szita alján. Eztán egy lábasba teszem, felöntöm másfélszer annyi hideg vízzel (pl. 1 bögre rizshez 1,5 bögre víz), teszek hozzá sót, borsot, és ha épp illik bele akkor csillagánizst vagy ételízesítőt. Ezt átkeverem, és lefedve, takarékon főzöm addig amíg fel nem szívja, vagy el nem párolog róla a víz. A fedőt nem szabad emelgetni, hang alapján meg lehet mondani mikor fogyott el a víz. Ezután 10-15 percig még hagyom állni a lefedett lábasban, majd átkeverem, és már tálalható is.


Nem kell bele se olaj, se zsír, nem fog összetapadni ha normális minőségű a rizs.

szept. 2. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:
46%
Tényleg nem szabad pirítani, mert csak ront az ízén. A rossz minőségű rizseket szokták,mert azokon javít. Ezek is jó módszerek, de van még egy. Kifőzöd, mint egy tésztát. Bő, forrásban lévő, sós vízben, kb. 12 percig vagy amennyi a zacskójára van írva, főzöd. Közben kevergeted, majd a végén leszűröd. Egyszerű és a végén pergős, finom rizst kapsz, ha nem hiszed próbáld ki. Egy szakács.:)
szept. 2. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Bedobom egy edénybe, teszek rá valamennyi vizet (kb 2szeresét) aztán be a mikróba
szept. 2. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Főzöm, csak só megy bele. Soha nem merek főzésnél semmit. Saccra teszem a vizet is, ha kell pótolom és addig főzöm amíg puha lesz
szept. 2. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Szomorú, hogy a lepontozók (vélhetően) még a kérdést sem értették, de azért nyomkodták a pirosat... :(

szept. 2. 23:23

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!