Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen kedvenc ételetek van,...

Milyen kedvenc ételetek van, recepttel együtt?

Figyelt kérdés
Persze itt most nem hagyományos magyar ételekre gondolok (Hanem egy különlegesebb változatosabb magyar étel

#evés #Almából /körtéből /zöldség, gyümölcsből /kakasból pulykából #enjoy your meal
2021. okt. 15. 21:47
A kérdező szavazást indított:
Hazai ételt és más ország ételeit is mondani szeretném
Olcsóbbat szeretnék mondani
Drágábbat szeretnék mondani
Én is kíváncsi vagyok ilyen receptre
Minek írsz ki állandóan kérdező?
10 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tessék? Próbáld újra, ezúttal magyarul.
2021. okt. 15. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
77%

Nem igazán értem a válaszlehetőségeket.. :D


De a kedvenc receptem/kajám a franciasaláta párizsiszelettel!


Vagy a rakott krumpli kolbásszal, sajttal, virslivel, és zöldség mixel dúsítva :D

2021. okt. 15. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Milyen kendvenc ételetek van, ami különlegesebb, változatosabb, mint a hagyományos magyar "receptek"

Ez volt a kérdésem nagyvonalúan

2021. okt. 15. 23:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Első valaszoló Így már érthető?
2021. okt. 15. 23:08
 5/6 A kérdező kommentje:
Receptet írjatok
2021. okt. 15. 23:08
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

AZ egyik a töltött paprika kölessel


Hozzávalók (4 adag)

a paprikához

8 db kis paprika (393 gr csumázva)

2 gerezd fokhagyma (reszelve)

1 db tojás

370 gr darált sertéshús (7%)

50 gr köles

só, bors

a levéhez

23 gr tk liszt

4 gr kókuszolaj

1 üveg sűrített paradicsom (360 gr)

édesítő



Elkészítés

 A paprikákat megmossuk és kicsumázzuk. A többi hozzávalót összekeverjük és beletöltjük a paprikákba úgy, hogy a teteje homorú legyen.

 Egy lábosban olajat hevítünk, rátesszük a lisztet és kicsit pirítjuk. Kevés paradicsommal csomómentesre keverjük. Felöntjük a többiparadicsommal és ugyanannyi vízzel.

 Ha felforrt, beletesszük a paprikákat és annyi vizet, hogy ellepje őket. Megkóstoljuk és ízlés szerint kevés(!) édesítőt adunk hozzá.

 Kb. 1 óráig, néha megkeverve alacsony lángon fedő alatt készre főzzük. A végén fedő nélkül közepes fokozaton addig forraljuk, amíg el nem érjük a szósz kívánt állagát és mennyiségét (kb. további 20 perc).



a másik egy gombás alapú lasagne (ebben a videóban találtam és az alapján alkottam meg a saját receptem, azóta többzsör készíettem https://www.youtube.com/watch?v=6aFl5xfOoTw&t=289s (1.18tól))


Hozzávalók (3 adaghoz)

2g Olívaolaj

74g hagyma (1db)

94g Zellerszár (2 szár)

62g Sárgarépa (1 kicsi)

só, bors

500g Csiperkegomba

3 gerezd fokhagyma

1 tk zsálya

1 tk kakukkfű

a beshamelhez

8,5 gr vaj

139 g Mandulaital

2,5dl Tehéntej (2,8%-os)

20 g Burgonyakeményítő

az összeállításhoz

122g durum lasagne tészta

58g light trappista



Elkészítés

 Finomra vágjuk a hagymát, és megpároljuk az olajon. Lereszeljük a többi zöldséget, és azt is a hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Magas hőfokon néha átkeverve pároljuk úgy, hogy néhányszor felkaparjuk az edény aljára leragadt részeket is.

 Közben a gombát apróra szeleteljük vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ha a zöldség puha, hozzáadjuk a gombát és a többi fűszert. A gombás keverékkel hasonlóan járunk el, mint korábban a zöldségekkel. Mindig, amikor kissé leragad és pörzsanyag keletkezik rajta, öntsük fel kevés vízzel. Közben adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat és a fűszereket is.

 Közben készítsük el a bechamel mártást. Ehhez a vajat hevítsük fel, a keményítőt keverjük el egy evőkanál vízben és azt is adjuk hozzá. Sózzuk, borsozzuk. Ezután folyamatosan keverve öntsük fel a szobahőmérsékletű vagy meleg tejekkel, amíg besűrűsödik.

 Ha kész a mártás és a gombákban alig maradt nedvesség és le is pirultak, öntsük össze a két edény tartalmát. A sajtot reszeljük le.

 Egy jénait készítsünk elő, kenjük ki egy kis raguval, helyezzük rá az első réteg lasagne lapot. Tészta-ragu-sajt sorrendben rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A legfelső réteg tésztára vékonyan kenjünk a raguból és szórjuk meg a maradék sajttal. Kb. 40 perc alatt megsül.

2021. okt. 16. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!