Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A leveles tészta miért fujódot...

A leveles tészta miért fujódott fel sütés közben?

Figyelt kérdés
Pedig laposra gyúrtam,meg is szurkáltam,megis olyan mint egy párna.Krémes alja meg teteje lett volna.
2021. okt. 24. 14:21
 1/6 Andizsuzsi ***** válasza:
73%
Nem szurkáltad meg eléggé. A meleg levegő kitágul, felemeli a rétegeket. Ha nem tud kimenni a lyukakon (kevés, vagy kicsi a lyuk és pl. összedagad süléskor), akkor a tészta abban az állapotban sül meg. És mivel ez nem ruganyos tészta, mint a piskóta, nem tud összeesni sülés után.
2021. okt. 24. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Több vagy nagyobb lyukú szurkálás, meg súlyozd le, mint a linzi tésztát.

Rá is boríthatsz egy réteg valami száraz hüvelyest, (száraz tarkabab) de formára vágott sütőpapírt is tehetsz a tésztára, és úgy rá a nehezék.

2021. okt. 24. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok

[link]


legörgetsz, itt láthatod, hogy néz ki egy sütőpapír+sárgaborsóval lesúlyozott levelestészta.

2021. okt. 24. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi nektek,legközelebb kipróbálom így👍
2021. okt. 24. 16:15
 5/6 anonim ***** válasza:
37%

Pont vasárnap volt a tvpaprikán Paul Flynn ír konyhájában 13:15-től. (1.rész)

Vett bóti levelestésztát, vett 1 db almát. A tésztát belerakta a tepsibe, agyonszurkálta villával, rá a megszeletelt almát majd az egészet beporcukrozta kiló vastagon és 200fokos sütőben megsütötte valami 10-15 perc alatt.

Amikor kiszedte 2 centi vastag volt körben a tészta, csak lestem. Ezek szerint így meg kell kelnie. :)

2021. okt. 25. 01:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
2021. okt. 25. 02:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!