Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell úgy marhapörköltöt...

Hogyan kell úgy marhapörköltöt főzni, hogy ne legyen rágós?

Figyelt kérdés

Eddig még csak párszor csináltam ilyet, de sosem lett tökéletes. Az utolsót megkósolta barátnőm is, és leb@lfaszozott, mert rágós volt. 5 és fél órát főtt. Fél óránként megkósoltam, alig változott idő közben, nem tűnt úgy hogy kezdene megpuhulni.

Mit kellett volna tennem, hogy ne legyen rágós? Kell bele valami pluszba a zöldségeken és vizen kívül, amitől puhább lesz?



nov. 26. 11:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
Én mindig öntök bele vörösbort. Soha nem volt rágós.
nov. 26. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
81%
A pörköltet nem annyira főzni kell. Az elején megpörkölöd, ha már az a neve? Fedőt használsz? Írd le hogy csinálod, részletesen, vagy linkeld a receptet!
nov. 26. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
91%
Vörösborral főzöm.
nov. 26. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ahhoz semmi csoda, csak jó hús.

Ez alatt sok szempontot figyelembe lehet venni, de a 2 legfontosabb, az az, hogy milyen húsrész, és az, hogy mennyi idős volt az állat.

(Van még néhány dolog, marha fajtája, tartás, takarmányozás, stb... de ha az első 2 megvan, akkor nagyon már nem lősz mellé)


Pörköltnek túl száraz húsokat felejtsd el. Lábszárat vegyél, esetleg nyakat , ne ijedj meg tőle, hogy inas, faggyús, azok az inak is felpuhulnak és az teszi szaftossá a húst.

Az állat korára sajnos nem nagyon vagy befolyással... Abból indulj ki, hogy világosabb húst keress, az kevesebb eséllyel öreg.

Meg ismerkedj össze hentesekkel, tetess el jó árut, ha jön.

A főzésről annyit, hogy lassan, és rövid lében.

De ha jó a hús, akkor 5 óra alatt bármilyen módon fő, annak puhának kellett volna lenni, úgyhogy az valami vén bika lehetett.

nov. 26. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
87%
1. Egy vén marhához önthetsz te akármennyi vörösbort, akkor sem lesz puha.
nov. 26. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim válasza:
89%
3 óra alatt megfő, ha csak pörkölöd, kevés lében.
nov. 26. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
75%
Sokáig kell főzni, másrészt a vörösbor csak a végén kell, a befejezés előtt, nem azzal főzzük végig.
nov. 26. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
61%
csináld kuktában! 40 perc és omlós, puha lesz.
nov. 26. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
76%
Ha nem akar puhulni egy kis szodabikarbonat szoktam hozzatenni. De ez nagyon ritkan fordult elo. Am vorosborral fozzuk mindig.
nov. 26. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

A marha nem minden reszebol lehet omlos porkoltot csinalni, tehat elso a megfelelo hus.

Utana mar csak ido kerdese ... 3 oranal nem kell tobb (az is tulzas).

nov. 26. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!