Hogyan kell úgy marhapörköltöt főzni, hogy ne legyen rágós?
Figyelt kérdés
Eddig még csak párszor csináltam ilyet, de sosem lett tökéletes. Az utolsót megkósolta barátnőm is, és leb@lfaszozott, mert rágós volt. 5 és fél órát főtt. Fél óránként megkósoltam, alig változott idő közben, nem tűnt úgy hogy kezdene megpuhulni.
Mit kellett volna tennem, hogy ne legyen rágós? Kell bele valami pluszba a zöldségeken és vizen kívül, amitől puhább lesz?
2021. nov. 26. 11:30
11/14 Mansour válasza:
Csak lábszárból szoktam csinálni, 1,5-2 óra alatt mindig puhára főtt (bor nélkül).
12/14 anonim válasza:
írjátok a 3 órákat ,de az hogy lehet hogy 5 és fél óra főzés után sem puhult meg neki? eddig azt hittem csak viccelnek ilyen időpontokkal
13/14 anonim válasza:
Szerintem a hőfok is számíthat. Mindig forrásban van? Amúgy kérdés, hogy mi az omlós. Ha 3 órát főtt, akkor az nekem sokszor nem az. Nálunk családban van, aki ilyen egész estére ott meri hagyni a húsokat és elfődögélnek magukban (elektromos, okos tűzhely lekapcsol, ha baj van), és azt süti tovább. Na az tényleg omlós. De pl. a karajt én is minimum 3 órát főzöm, majd még sütöm.
14/14 anonim válasza:
Huh, ez semmi, olvasd el Krúdytól a Délikáteszt... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!