Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesz a mézeskalácsom...

Miért lesz a mézeskalácsom inkább linzer állagú?

Figyelt kérdés

Nem szoktam méregetni, 2 tojást rakok hozzá 1 kocka tea vajat

4 evőkanál mézet meg a fűszereket, lisztet meg gyúrás közben adagolok még hogy nyújtható állapotú legyen.

Ha vastagabbra nyújtom és nem sütöm sokáig akkor is olyan morzsálódós lesz a tésztája mint egy linzernek.

Olyat szereznék ami hasonlít a mézes puszedlihez.

Ilyenre hasonlít amit én sütök

[link]



2021. dec. 12. 11:54
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

Mennyi liszthez teszed ezeket a hozzávalókat...??


Mi az, hogy 1 kocka vaj? Egy csomag, vagy mennyi????


Az én receptemben 75 dkg liszthez 35 dkg méz van, és 7-8 dkg vaj, 3 tojás.

Soha nem lesz linzeres... Finom ropogós lesz, mint az IKEA-ban kapható .


Öööö... most akkor puszedli vagy mézeskalács.... Ez két külön műfaj!

2021. dec. 12. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
hát, ehhez tudnunk kellene az arányokat, hogy miből mennyit használsz, Ha nem méregeted ki (én sem szoktam), akkor is azért egy kb mennyiséget biztosan tudsz írni. Mennyi lisztből csinálod? Mekkora kocka az a vaj?
2021. dec. 12. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Javaslom, hogy keress egy konkrét receptet - az ilyen sütik nem működnek úgy, mint egy szimpla kevert tészta, hogy gondolomformán összeöntögetsz bármit, és "amennyit felvesz" alapon összegányolod....
2021. dec. 12. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Így tényleg nehéz, hogy nem tudjuk, mi mennyi. De arra tippelek, hogy talán túl sok a liszt. Mikor még kezdő voltam, volt , hogy én is elrontottam, mert a liszt meg a vaj dominált benne, féltem, hogy elrontom a túl sok fűszerrel meg mézzel. De aztán rájöttem, hogy ha mézeskalácsot akarok és nem csak egy vajas sütit, akkor nyugodtan mehet bele bőven a mézből meg a fűszerekből. Ahogyan mostanában készítem, annak már nagyrésze csak fűszer meg méz, a többi csak az összetartó anyag. Mert különben tényleg csak egy linzer szerű sütit kapsz a végén.
2021. dec. 12. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Lehet hogy tényleg túl sok lisztet használok, megnéztem pár videót és ott a tészta ragadósabb állagúnak néz ki.
2021. dec. 12. 17:47
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább puszedli receptet keress. Tulajdonképpen ugyanaz a kettő ízesítése, csak a mézeskalács szárazabb, szabad levegőn hamar kekszszerű lesz, dobozban tárolva szokták visszapuhítani. Nem valószínű, hogy bármit is elrontottál, ez egy puhább keksz tulajdonképpen.
2021. dec. 12. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi gondjaim vannak a szóismétléssel úgy látom :D

A street kitchennek jó receptjei szoktak lenni:

[link]

(Bár ezt még nem próbáltam ki)

Segíthet az is, hogyha kevesebb ideig marad bent a sütőben.

2021. dec. 12. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Jó ötlet köszi, ki fogom próbálni
2021. dec. 13. 11:54

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!