Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Palacsinta probléma(?)

Palacsinta probléma(?)

Figyelt kérdés

Kiváncsi lennék, mi oka lehet, ha a sok éve bevált palacsintarecept szerint készült tészta alig süthetö, szakad, nem lehet megfordítani, illetve ilyenkor mit lehet vele tenni, hogy ne kelljen kidobni az egészet?

Ma jártam így, életemben elöször, pedig több évtizede fözök mindenfélét.

(a pontos recept nem lényeges, mert ha 15-20 évig jó volt, akkor most is annak kellene lennie)

Elöre köszönöm a segítséget.



2022. jún. 17. 18:55
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A palacsintasütő is ugyan az?
2022. jún. 17. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

Igen, az is, illetve az "csak" 3 éves, tényleg semmi nem más elvileg.

De a tészta állaga nem olyan volt, mint ahogy megszokott, csak nem tudom, miért.

Próbáltam kevés lisztet tenni hozzá, de az sem segített igazán, szóval tényleg nem értem, mi tölténhetett.

2022. jún. 17. 19:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A leglogikusabb, hogy a recept ugyanaz csak az összetevők kimeresenel valamit beneztel, akár, mert a mérlegeddel van valami gond.


Az hogy mit lehet vele tenni, az jó kérdés, tudni kell hozzá a receptet.

2022. jún. 17. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
3. Igen, az meglehet hogy mondjuk a liszt minősége hírtelen megváltozott.
2022. jún. 17. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is észrevettem hogy a liszt nem olyan már mint régen, sokkal lágyabb minden tészta, nem szívja úgy a vizet, több kell belőle.
2022. jún. 17. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is a liszt okozza. Én is jártam így. Másfajta liszttel feljavithatod, ha van kedved boltba menni.
2022. jún. 17. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Elsősorban én is a lisztre gondolok, bár azt a véleményt nem osztom, hogy nem olyan, mint régen. Régen is volt ilyen is, olyan is, termőföldtől, évjárattól függ.

Kavargasd még a tésztát egy kicsit, hagyd pihenni negyed órát, ismét kavard át, hátha segít.

Vagy ha más dologhoz szoktál használni bl80-asat, és van otthon, abból is keverhetsz bele egy kanállal.

2022. jún. 17. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

7-es vagyok, pl. dolgoztam már olyan cukrokkal, hogy az egyikből 80(!) %-kal kellett több, mint a másikból, ugyanolyan édesség eléréséhez.

Ekkora is lehet az eltérés 2 alapanyag között, amiről elsőre azt hinnéd, egyformának kéne lenniük.

2022. jún. 17. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Az igaz, hogy új zacskó lisztet kezdtem meg, az lehetett a gond.

Sajnos más lisztem nem volt itthon, végül olyan amerika palacsinta stílusban sütöttem kis palacsintákat, az valahogy még ment.


Még egyszer mindenkinek köszönöm a segítséget!

2022. jún. 17. 19:59
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szar a liszt. Meg ahogy írták már a cukrot is, azt is kilopják.

Hulladék egy csomó minden.

2022. jún. 17. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!