Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkészíteni azt a...

Hogyan kell elkészíteni azt a hüvelyéből kifejtett babot, ami még nem szárazbab, hanem zöldes és mi a neve?

Figyelt kérdés
A zöldbab, amiben még nincs is babszem, vagy apró és zöld, hüvellyle együtt eszik, ami lehet sárga is. A szárazbab megint csak világos, abból lesz pl a babfőzelék, bableves. De mi a neve annak, ami ki lett fejtve, normál méretű babaszem, de nem száraz? Fagyasztva árusítják. És hogyan kell elkészíteni a már jól ismert szárazbabhoz képest?

2022. jún. 27. 00:39
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Fejtett bab. Ugyanúgy kell elkészíteni mint a szárazbabot, csak rövidebb a főzési ideje.
2022. jún. 27. 05:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
78%
Fejtett bab, azt leszámítva, hogy nem kell előző este beáztatni és valamivel rövidebb a főzési ideje nincs különbség a szárazbabtól.
2022. jún. 27. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
57%
Gyermekkorodban kizárólag szárazbabból készült ételeket raktak eléd?
2022. jún. 27. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
57%
Mármint fejtett babból
2022. jún. 27. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
86%

Mifelénk ,zsengés' babnak hívják,általában habart bablevest főznek belőle.

Hamarabb megpuhul,mint a szárazbab.

2022. jún. 27. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
79%
2022. jún. 27. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
85%

" Fagyasztva árusítják"

Meg frissen a piacon! Nem is akármilyeneket!

Libamáj bab, tarka bab, vaj bab, bivaly bab, rengeteg féle van. Lima bab, az ilyen lilás cirkás... méretben is sokféle változat van, és nagyon jók!

Salátának is jó, puhára főzve, hűtve, hagymás salátalével!

Vagy hús ételekbe is bele lehet amúgy főzni, mint ahogy mi is sokféle zöldséget belefőzünk ilyen-olyan ragukba, (borsó, répa stb) más népek fejtett babbal is főznek ilyen húsos ragukat.

Általában külön főzik meg, hogy biztosra menjenek, mert a hús is, és a bab is becsapós lehet főzési idő tekintetében, és csak az utolsó 10 percben főzi össze.

2022. jún. 27. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

lilás cikormányos van itt is


babragu?


főtt babot nem lehet kenyérlisztbe belegyúrni, úgy mint a főtt krumplit? részemről azt tapasztaltam, hogy akár egy egészen kis méretű főtt krumplinak a lisztbe való beledolgozása is nagymértékben javítja az elkészült kenyér állagát és ízét.

2022. jún. 27. 19:37

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!