Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem sűrűsödött be a pörkölt...

Nem sűrűsödött be a pörkölt szaftja, mi lehetett a probléma főzéskor?

Figyelt kérdés

Marhalábszár - hentestől előre tisztítva felvágva fél kiló

4 nagy hagyma felvágva, teljesen beleolvadt

6 gerezd fokhagyma szétolvadt

3 paradicsom az is szétolvadt

3 paprika az darabos maradt, olyan mintha lecsós húst ennék

Felöntve friss kocsonyalével és fél üveg vörösborral és fél deci vízzel

Természetesen fűszerezve, de nem hinném fűszernek van jelentősége az állagban.

Főzve 5 órán át bő lében gyöngyözve majd amikor láttam nem főtt szét és hogy a leve párologjon akkor forrásban 1 órát.

A húskockák is kicsit kemények szálasak.

Mi lehetett a gond?


Finom íze lett a vörösbortól paprikától de állagra nem ezt vártam, így lehet a lecsót botmixerrel pépesítem... szégyenszemre.



2023. jan. 14. 10:06
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Nem troll, sőt.

Igazság szerint nagyon szeretem a pörkölt bő szaftját és ezért sok hagymával akartam.

Vörös bor ízét is szeretem de elhagyható, ha emiatt maradt leveses.

Igazság szerint éjjel főztem ezért hogy ne süljön oda tettem több levet.

Elején pörköltem a húst szárazra kis színt adva neki.

Nem tudtam hogy utána is kell visszapirítani. Meg hogy ez ennyire jelentős a pörköltnél.

2023. jan. 14. 13:40
 12/22 anonim ***** válasza:
89%
3 kg vadhúshoz teszek 1-2 dl vörösbort.
2023. jan. 14. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 A kérdező kommentje:

Igazság szerint ez tévesztett meg akkor....

https://www.youtube.com/watch?v=Sz14YKn_RM0

12:40-től 13:10-ig

2023. jan. 14. 13:47
 14/22 A kérdező kommentje:

Ettől független nem értem miért maradt kemény a hús?

Valami öreg marhát kaptam vagy mi?

2023. jan. 14. 13:49
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

A 6-os válaszom 2-3. bekezdésében ott van, hogy miért "botor" dolog nem lepirítani többször.

(Csak beletekergettem a videóba ide oda, de így is több hibát láttam benne!

Mondom ezt úgy, hogy mesterlevelem pont nincs, de állok úgy szakmailag, hogy akármikor kritizálhatom az úriembert.)


Ami a keménységet illeti, igen. Másra én se tudok gondolni.

Sajnos nekem is volt már "szerencsém" olyan marhához, hogy 6 óra főzés után is állkapocs erősítésre volt csak jó.

Annyit még, hogy nem tudom a kolléga tett e bele par.pürét, nincs kedvem most végig nézni, marhába elvileg kell.

Viszont csak befejezés előtt 10-15 perccel érdemes beletenni!

Gyakorlatilag teljesen puha is lehet a hús, mert valamennyire "visszaedzi".


Ha meg éjszaka aludni akarsz főzés helyett, legközelebb inkább dobj oda egy húslevest. :)

2023. jan. 14. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim ***** válasza:
79%

#13

"Valami öreg marhát kaptam vagy mi?"

Vagy nem megfelelő húsból készítetted. Nem minden jó mindenre.

Pörkölt/gulyás lábszárból, vagy marhanyakból a legjobb.

[link]


...


És nem mondod komolyan, hogy attól a szürke lében lotyogó katyvasztól kaptál gusztust a marhapörkölt főzésre, amit linkeltél!

Legközelebb így csináld:

https://www.youtube.com/watch?v=TBVvWMuBfLg

2023. jan. 14. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 anonim ***** válasza:
69%

16, de bármilyen részből csinálja, ha nem kőkorszaki, 5 óra alatt bármi felpuhul.


Amúgy a te videódba is belenéztem...

Komolyan mondom, szerintem el kéne kezdenem youtube-os tartalmakat gyártani.


Ezt is odáig néztem, hogy a félkegyelmű majma belekúrja a parpürét az elején! :D)))) Hagy főjjön tripla annyi ideig! XD)))

utólag bele a hagyma, mint a törököknél az ormán kebab, jóvanazúgyhe!

Tarhonyához 2-szeres mennyiségű víz! Gratulálok! Főtt hagymával! Jó Isten!

Tipikusan mikor a hülye okoskodik!

Hogy az ilyenek honnan veszik az önbizalmat, hogy akár egy vajas kenyeret is közzé tegyenek?

2023. jan. 14. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 A kérdező kommentje:
Szokásos hentestől vettem, az lehetett a baj hogy kockázott lábszárat. Gyanús lehetett volna hogy kockára vágás után miért olcsóbb, mint az egyben lévő... Előtte vettem egyben tőle az puha lett. Csak odasült mert kevés vízzel öntöttem fel, viszont jó sűrű szaftja lett - finom karamelles krémes ízzel. Most meg többel öntöttem fel erre meg kaptam egy v.boros lecsós marhalevest :))
2023. jan. 14. 16:16
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Sebaj. Legközelebb jobb lesz. Simán lehetett öreg állat. Én egyszer csináltam szülinapi bográcspartira. Egy vagyon volt. Mindent beleadtam,de hiába. A hús öreg volt. Azóta se ettem és mem is fogok. Elment a kedvem.
2023. jan. 14. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:
89%

A húsod visszakeményedett. Kiszárítottad teljesen.

A kocsonyalé engem megdöbbentett. Az honnan jött?

2023. jan. 14. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!