Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A székely káposzta készítéséné...

A székely káposzta készítésénél miért mossák át a savanyú káposztát?

Figyelt kérdés

jan. 15. 17:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert van aki nem szereti nagyon savanyuan
jan. 15. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
28%
És nem mindenki akar azonnal befosni tőle.
jan. 15. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
43%
A tejsavas erjedés ugyan már lezajlott, de a tejsav baktériumok jelentős része igazán nem pusztult el, hanem spórás állapotban bennmaradt a lében. Főzés ugyan ezek egy részét elpusztítja, de maradnak még a kész ételben is spórák, amik aztán a gyomorsavon átjutva a belekben hihetetlenül gyorsan kicsiráznak és rohamos szaporodásnak indulva erjesztik a béltartalmat, aminek eredményeként a #2 által jelzett történés következhet be.
jan. 15. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
94%

Túlságosan savanyú kimosatlanul.

De előtte érdemes megkóstolni.

Van mikor olyat adnak el, hogy még inkább sós, mint savanyú, alig ért be, ilyenkor egy gyenge kiöblítés, vagy egy sima kicsavarás is elég.

Van mikor meg olyan savanyú, hogy marja a torkod, na akkor azért kicsit alaposabban ki kell mosni.

Kellemes legyen, mikor beleteszed az ételbe. Viszonylag sok kell bele, ha nagyon erős az íze, akkor csak az dominál.


Ami a hasmenést illeti, azért abba a magas rost tartalom, és a tejföl is belejátszik, meg amúgy a megszokás is fontos!

Ez az egyén bélflórájától is függ.

Ha valaki rendszeresen eszik nyersen savanyított káposztát, mégse megy a hasa, tehát ez így egyáltalán nem következik egymásból!


Sőt, inkább fordítva! Minél rendszeresebben eszik valaki, annál inkább oda idomul a bélflórája, hogy tudja ezt kezelni, és nem lesz egyből hashajtó hatású.


Ez hasonló a nem megszokott kultúrákkal oltott tejtermékeknél is. Lehet, hogy egy francia, vagy török joghurt nekünk hasmenést okoz, nekik viszont a magyar okoz azt, miközben a sajátjukat mindenki probléma nélkül eszi.

jan. 15. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 rothadónarancs ***** válasza:
48%

ÉN a kimosatlan savanyú káposztától olyan hígfosást kapok hogy csak na


Szerintem érdemes kiöblitenia tejsavat belőle

Szerintem az emberek nagyrésze kiöbliti főzés előtt.

jan. 15. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
45%
Ha nem mosod ki annyira savanyú lesz, hogy ehetetlen.
jan. 15. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
34%
Kik?
jan. 15. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!