Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell megcsinálni a...

Hogyan kell megcsinálni a csirkemellet sütőben, tepsiben sütve úgy, hogy kívül-belül átsüljön, legyen puha és a külseje esetleg megpirulva?

Figyelt kérdés
Nagyon részletes, nagyon pontos leírás érdekel. Magyarázat, tapasztalat jöhet.

2023. jan. 23. 22:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
60%
Kergezd le serpenyobe utanna dobd be a sutobe lefedve akar (attol is fugg milyen sutod van). Vagy kezdheted lefedve is sutni kozepes hofokon amig meg nem puhul aztan fedo nelkul ratekersz meg egy kicsit
2023. jan. 23. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
55%
2023. jan. 24. 00:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
27%
A szaftos csirkehús titka a félig átsütés. Pont. Lehet pörzsanyaggal kérget tenni rá, lehet pluszban locsolgatni, hogy még szaftosabb legyen, de ha a hús rendesen átsül, akkor az már egy száraz valami lesz. El kell fogadni, hogy a csirkehús az ilyen.
2023. jan. 24. 03:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
44%

Beteszed a csirke mellet a tepsibe. A tepsibe előtte fújsz kis oliva olajat, vagy be is kenheted. Befűszerezed, tehetsz mellé pár szem krumplit.

Letakarod alufóliával, íg, sütöd 180 fokon kb 30 percig. Kiveszed, leszeded az alufóliát, és sütöd még 10 percig 200 fokon.


Jó étvágyat!

2023. jan. 24. 03:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
72%
Esetleg próbáld ki sütőzacskóban, el se lehet rontani. Keress rá.
2023. jan. 24. 04:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 A kérdező kommentje:

#2. 👎👎👎 Az nem az én kérdésem volt és nem is láttam!


Többieknek köszönöm szépen a segítséget! 💐🌼🌸

2023. jan. 24. 05:08
 7/15 anonim ***** válasza:
24%

3-mas, remélem mást nem etetsz félig nyers csirkemellel, csak úgy mondom, hogy veszélyeztetésnek minősül, és 1 évig terjedő börike jár érte.

Kivéve, ha szakács vagy. Akkor 2.


Kérdező, ha pirultat akarsz, arra egyáltalán nem alkalmas a sütő, mert mire ott megpirul, addigra ki is szárad. Csirkecombot jó úgy sütni, de mellet nem.

Leírok néhány módszert.

1: egészben hagyod a csirkemellet. Jó forróra előmelegíted a sütőt.

A mellett alaposan átpirítod, serpenyőben, kevés zsiradékon, nagyon forró serpenyőben, hogy ne főjön a külseje, hanem piruljon.

Ha körbepirítottad, betolod a sütőbe, és még egy 10 percet adsz neki , utána sütőből kivéve, még 10 perc pihentetés, és kész.

2: Ugyanígy kezdődik, de a serpenyőt használod sütőnek. Így tized annyi energiát fogyasztasz.

Tehát egyben a mell, alaposan átpirítod, majd fedőt teszel a serpenyőre, és 10 percig minimum lángon tovább sütöd. Utána 5-10 perc pihentetés.

3: Felvágod a mellet lapos, 1 cm vastag szeletekre.

A leírtak alapján erős lángon alaposan megpirítod mindkét oldalát.

Oldalanként 1-másfél perc elég neki!

Utána lezárod a tűzhelyet, de a húst még egy 5 percig pihenteted.

Ez a legegyszerűbb módszer, csak előtte fel kell vágni a mellet.

2023. jan. 24. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
28%
7# Egy kicsit komplikált vagy:)
2023. jan. 24. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
19%

#8 Ezek a legegyszerűbb módszerek. Pláne az utolsó.

Hogy lehet ennél egyszerűbben?

2023. jan. 24. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
19%

#8! 9 rövid mondatban 3 módszert is leírtam.

Szerintem ennél csak komplikáltabban lehet.

De nyugodtan megmutathatod, hogy lehet jó eredmény is elérni, plusz a kérdező kívánsága szerint alapos leírást is adni, úgy, hogy leírsz 3 módszert, kevésbé komplikáltan, mint én!

2023. jan. 24. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!