Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az egész csirkecomb(bőrös),...

Az egész csirkecomb(bőrös), 190 celsius fok-on, alsó felső sütéssel mennyi idő alatt sül meg biztonságosan, hogy sehol ne maradjon nyers a csontok mellett sem?

Figyelt kérdés
jan. 25. 10:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy visszább venném 170-180 körülre, és kb. 45-50 perc.


A természetes konvekció miatt a felső sütéssel együtt, 190 fok talán (!sütő függő is) kicsit sok, és ha csökken is némileg a sütési idő a magasabb hőmérséklettől, a pirulás ennél erősebb lehet:

röviden, mire belül átsül, a teteje kiszáradhat. Ha kicsik a combok (20-40 deka) mehet a 190, de ha pl. 26 fölöttiek, lehet, hogy visszábbvenném 170-180-ra.

jan. 25. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
48%
bocs, nem 20-40, hanem 20-24
jan. 25. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Ezek kb 35-40 dkg-os csirkecombok. Igazság szerint azt szeretném elérni, hogy a belseje ne száradjon ki, viszont a bőre ropogós legyen.
jan. 25. 11:08
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Micsoda??? Az valami giga méretű comb! :D)))


Itt egy tegnapi kérdés:

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1..


A végén kicsit elkanyarodtunk, a 14. válasz az enyém.

(ne ijedj meg a lepontozástól, ez itt papírforma, tulajdonképpen 90%-ban mindig a jó válasz van lepontozva.

Csak azért mondom, hogy az egy használható technológia, akármelyik nagyokos akármit is mond).


Hasonlóan csinálnám ezt is, akár 200-210 fokon is el lehet kezdeni, és adni neki egy kezdeti 10 perces hő sokkot.

Utána vissza 170-re, és 1-2 meglocsolással kb. 45 perc alatt készre sül.


Természetesen végig lefedetlenül, nem kell takargatni.

jan. 25. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
75%

Ja, és ha kevés comb lesz a tepsiben, több víz kell alá, hogy egy pici mindig legyen alatta, ne égjen a tepsi.

Ha sok combot raksz bele, nagyon kicsi víz is elég az elején, mert sok kisül a combból is.

jan. 25. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
83%
Én mindig csinálok a csontok mellett egy hosszanti bemetszést, ha sütöm őket és nem főzöm.
jan. 25. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
65%

A csontok mellett több helyen vágd be kissé (ne teljesen nyilván, hogy ne forduljon le a csontról, ha megsült).

Fűszerezd be, ahogy szeretnéd (pácold vagy dörzsöld be fűszerrel), pici zsiradék és kevés víz menjen a tepsibe alá.

Fedd le alufóliával vagy a fedelével az edényt, kb. 40 perc után nézd meg. Ha a bevágásokon már nem véres lé folyik ki, ha picit megnyomod a húst, akkor vedd le a fóliát/fedőt, és picit magasabb hőfokon süsd addig, míg a bőre megpirul.

Ha túl sok levet engedett volna, akkor ezen a ponton abból érdemes lemerni, hogy süljön is, ne csak főjön a levében.

jan. 25. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim válasza:
Én általában sütőzcskóban készitem. 60 perc 180 fokon aztán kinyitom a zacsit leöntöm róla a vizet aztan még piritom 10-20 percet. Egész csirkével is próbáltam. Igaz ketté vágtam és 2 zacsiba ment, de nagyon jól sikerült. Általába teszek sutőpapírt a zacskó alá. Úgy könnyebb a tepsit tisztán tartani
jan. 25. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!
jan. 26. 06:04
 10/11 anonim ***** válasza:
Na és, megsütötted már? Majd írd meg hogyan, és milyen lett.
jan. 26. 06:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!