Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell tojásfehérjéből...

Hogyan kell tojásfehérjéből kemény habot csinálni a süti tetejére?

Figyelt kérdés
Segítsetek nekem! Holnap Tarka-barka süteményt fogok sütni, ez lesz az első. A tetejére tojásfehérje hab fog kerülni. A recept szerint simán cukorral felverem gőz felett és rákenem a sütire és kész. De ma a párom azt mondta, hogy szerinte be kell tenni a sütőbe. Írjátok le a tuti receptet kérlek titeket! Pontosan hogyan kell felverni, hány tojás fehérjét verjem fel, meddig verjem fel a gőz felett, van e olyan érzékelhető változás rajta amiből tudni fogom hogy kész a hab (szín, állag, akármi) és hogyan tegyem rá a sütire és mikor és mitől lesz kemény ez a hab rajta? köszönöm mindenkinek előre is!!!
2008. dec. 29. 19:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha a recept azt írja, hogy gőz felett verd fel, akkor nem kell a sütőbe tenni. Az megint más dolog. Gőz felett én úgy csinálom, hogy egy fazékban teszek fel vizet forrni, keresek egy másik fazekat vagy lábast, ami pont beleillik úgy éppen nem esik bele, és a gőz felett felverem. tojásfehérje és a cukor mennyisége meg kell, hogy adva legyen, ha nincs megadva, az arány, egy tojásfehérjéhez 2 ek porcukor. Nem kell, hogy nagyon édes legyen. Látni fogod mikor kész. A hab nagyon fényes lesz, és úgy tudnám jellemezni, hogy lehet késsel vágni. A víz forrásától számított kb 5-6 perc biztosan kell neki. Ha túlfőzöd, akkor a hab megtörik, nem tudod rendesen elkenni, rücskös ripacsos lesz a sütin, nagyon hamar dermed, kezelhetetlen.

Ha kész a hab, egyszerűen rásímítod a sütire, célszerű abban a tepsiben csinálni ezt, amiben a süti sült, Ha mondjuk lapokból áll, akkor persze nem kell a tepsiben hagyni. Utána mehet hűtőbe.

2008. dec. 29. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!!A tojás mennyisége függ attól,hogy milyen vastag habot szeretnél.Én 3-4 db-ot vernék fel 20 dkg cukorral és pár csepp citromlével vagy ecettel (az egyik mindenféleképpen kerüljön bele,mivel ettől lesz könnyű a hab).Akkor van készen a hab,ha a habverőről nem folyik le.Ráteszed a sütire és közepes lángon megsütöd,majd ha megsült zárd ki a sütőt,de ne vedd ki azonnal,csak az ajtót nyisd ki rá,így nem fog összeesni a hab.Meg fog kicsit repedezni,de a habos sütikkel ez vele jár,nem kell megijedni!

JÓ SÜTÉST!


Maszatka,a pék

2008. dec. 30. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
95%

Még annyi,hogy amikor vered a habot,ne érjen bele a tál a forró vízbe,mert megfő a hab,ez fontos!!!És tegyél bele egy csipet sót is,ettől hamarabb kész!


Maszatka

2008. dec. 30. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket de nem könnyítitek meg a dolgom, most akkor süssem meg vagy ne süssem meg? :( mi lesz ha nem sütöm meg, akkoris megkeményszik?
2008. dec. 30. 08:00
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Süsd meg,minden tojáshabos sütit megsütnek.Ha nem sütöd lefolyik a hab,és a nyers tojásfehérje amúgy kitűnő otthona lehet mindenféle fertőzésnek akármilyen friss.


Maszatka

2008. dec. 30. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

a Rákóczi túrósra is ilyen habot kell készíteni és a sütivel együtt kell megsütni.

Majd írj,hogy sikerült!

Maszatka

2008. dec. 30. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:

Na vagyok, 2 és fél órába került mire megcsináltam ezt a sütit!!!! Már azt hittem sose jutok a végére. A habot rátettem a legfelső lapra és magába bedugtam a sütőbe. Annyira megbarnult a teteje, hogy úgy néz ki mintha rendes tészta lenne, pedig az a hab. Most csúnyácska mert nincsen szépen levágva a 4 széle, de minden kritikát szívesen fogadok!! Ízre még nem tudni milyen lett, most a hűtőben pihen! Kicsit túlpirítottam a tetejét, jól gondolom?

[link]

2008. dec. 30. 17:11
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

CSAK EGY ÁRNYALATNYIVAL KELLENE VILÁGOSABBNAK LENNIE,AMÚGY SZERINTEM TÖKÉLETES!SZÍVESEN MEGKÓSTOLNÁM! :-))


Maszatka

2008. dec. 30. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, akkor legközelebb majd odafigyelek rá jobban :) Ma reggel fogom levágni a széleit és nemsokára lesz a főpróbája a kóstolásnak :) De megmondom őszintén szinte rosszul vagyok ha rágondolok, akkora egy hatalmas kalóriabombának néz ki :D Maszatka, meddig fogyasztható ez a süti szerinted? Mert úgy hallottam hogy az ilyen süti a tojáshab miatt nem eltartható napokig mint a többi mert az megromlik rajta!

És te amugy tényleg pék vagy? :)

2008. dec. 31. 07:23
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Bocsi,hogy most válaszolok,de meló volt.Igen tényleg pék vagyok.10 éve végeztem Kaposváron pék-cukrász szakon,de mindíg is pékként dolgoztam.Dagasztóként dolgozom.Ja,és csaj vagyok.
2008. dec. 31. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!