Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szeretnék padlizsánkrémet...

Szeretnék padlizsánkrémet készíteni. Hogy süssem meg a padlizsánokat, hogy ne legyen keserű? Ti hogy készítitek?

Figyelt kérdés
2009. jan. 4. 17:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy szoktam csinálni, hogy berakom a sütőbe egybe. Ha megsült akkor "vágom" szét. Szigorúan fa eszközökkel. Biztos ami biztos. Ha megsült akkor kiszedem a belsejét jól "összetöröm". :) só, bors, hagyma, majonéz. Én nem szoktam sajnálni a fűszereket. :-) És teszek bele majonézt is, mert úgy szeretem. A nem majonézes változat is gondolom így készül. :-)
2009. jan. 4. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
100%

Jól süsd át, akkor nem lesz keserű.

Én is sütőben szoktam, de az az igazi, ha sütőlapon, forgatva,úgy megvan neki az a füstös íze, úgy finomabb.

2009. jan. 4. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Én így készítem és nagyon fincsi!


Padlizsánkrém



Hozzávalók:



2 padlizsán


2 gerezd fokhagyma


frissen darált bors


olívaolaj




Elkészítési mód:



A padlizsánt karikázzuk fel és extra szűz olívaolajban mindkét oldalát süssük barnára. Itatós papírral távolítsuk el a felesleges olajat. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót. A fokhagymát reszeljük apróra vagy törjük pici darabokra, és turmixoljuk össze.

2009. jan. 4. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
2009. jan. 6. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
2009. jan. 6. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
2009. jan. 6. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Libanoni barátnőmtől kaptam ezt a receptet, tegnap megcsináltam, és fantasztikusan finomra sikerült. Gondoltam, megosztom veletek.


Babaghannoush (az étel neve):


kb. 1/2 kg lila padlizsán


1/3 pohár tahini (szezámkrém)


3 evőkanálnyi olivaolaj (másfajta is jó, de nem annyira egészséges)


1 evőkanálnyi friss citromlé (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)


1-2 gerezd fokhagyma összenyomva (1 ducibb gerezd, vagy 2 vékonyabb)


só (ha a tahiniben van tengeri só, akkor már nem kell külön sózni)


frissen vágott petrezselyem a tetejére (helyette lehet apró kockákra vágott paradicsom vagy esetleg kapor is)


A sütőben meg kell sütni egészben a padlizsánt. Ha grilles sütőd van, akkor egész hamar elkészül, nem árt közben megfordítani. Amikor már "beesik" a héja tapintáskor, akkor készen van. Kicsit nem árt hagyni kihűlni, majd a külső héját leszedni, és bele a turmixgépbe. Hozzá a többi hozzávalót, és pillanatok alatt összekeverődik. A petrezselymet elég tálaláskor rászórni. Én tegnap lusta voltam vágni rá, és anélkül ettem, falafelt mártogatva beléje. A recept belefér a méregtelenítő diétába is, ebben az esetben akár salátaöntetnek lehet használni (talán kicsit felhígítanám), akár zellerszárat, hosszúkásra vágott nyers répát, stb. lehet bele mártogatni.


Eredetileg persze kőmozsárban nyomkodják össze a hozzávalókat, és nem turmixgépben, de így is nagyon egészséges és finom!

2009. jan. 6. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!