Ha egy receptben 50 dkg lisztet ír, de a tésztám csak 15-20 dkg-ot vesz fel, akkor hol a hiba, mit csinálok rosszul?
Figyelt kérdés
55 dkg krumplit használtam és teljes kiőrlésű lisztet. A múltkori sütésnél vegyesen fehér liszttel készítettem, akkor sem tudtam több lisztet beledolgozni.
A recept
okt. 24. 13:26
1/6 anonim válasza:
És a múltkor jó lett? mert igazából ez számít.
A fél kiló liszt szerintem egyébként sok így, hogy semmi folyadék nincs, és zsiradék is alig. Lehet hogy ő vizesebben gondolta a krumplit, vagy a maradék püré eleve folyósabb.
2/6 A kérdező kommentje:
Jó lett mindkét alkalommal, csak nem értettem, miért nem tudok több lisztet hozzáadni.
okt. 24. 13:55
3/6 anonim válasza:
Sok függ a krumplitól, mennyire friss, mennyire szikkad meg fözés után a krumpli, egész más, ha hajában fött krumplit használsz, vagy maradék krumplipürét, nem az a lényeg, hogy annyi lisztet tegyél bele, amit írnak, hanem csak annyit, hogy jó állaga legyen
4/6 anonim válasza:
A recept írója valószínűleg nem várja meg, amíg teljesen kihűl a krumpli: melegen sokkal több lisztet vesz fel
5/6 A kérdező kommentje:
Én sem vártam meg. Héjában főztem.
okt. 24. 15:58
6/6 anonim válasza:
A teljes kiőrlésű liszt szárazabbra sül, lehet nem is baj, ha kevesebb megy bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!