Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A konzerv borsót, kukoricát...

A konzerv borsót, kukoricát meg szoktátok mosni? Vagy csak elég, ha leöntjük a levét és mehet az ételbe?

Figyelt kérdés
márc. 13. 09:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
44%
Igen, le szoktam öblíteni, nem szeretem azt az édes levet.
márc. 13. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
44%
Kukoricát nem, hüvelyeseket viszont mindig leöblítjük (nyilván a paradicsomos babot kivéve :D ).
márc. 13. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
95%
Sosem mosom meg, amiből főzelék lesz, az a levével együtt készül és már nem adok hozzá sót sem cukrot. Kukoricát leszűröm, ha olyan ételhez adom, amibe nem kell plusz nedvesség.
márc. 13. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 A kérdező kommentje:
köszönöm
márc. 13. 09:56
 5/19 anonim ***** válasza:
21%
Meg szoktam mindig mosni szűrőben de nyilván a tartósító lének sincs különösebb hatása.
márc. 13. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
28%
A kukoricáról csak leöntöm a levét, A borsót, babot ételtől függően átöblítem, bár nem minden ételnél.
márc. 13. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
93%

5-ös: NINCS semmiféle tartósító lé, a zöldséget felfözik és a fözölével együtt kerül a dobozba/üvegbe.

Pont ezért leönteni, de föleg lemosni hülyeség, mert a fele hasznos tápanyagot ezzel kiöntik.

márc. 13. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
20%

#7

Hüvelyesek pl kevésbé puffasztanak, ha leöntöd és átöblíted. :)

márc. 13. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
92%
Soha nem jutott eszembe megmosni.
márc. 13. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
92%

8


Ha mondjuk szárazbaból csinál valamit az ember.Akkor azt a vizet amiben a bab ázik néhány órát;azt valóban célszerű leönteni róla.Aztán átöblíteni.És csak azután tiszta vízben megfőzni.De a konzervbab szerintem fogyasztásra kész.Meg amúgy is általában kevés lé van rajta.Az simán elfér az ételben.

márc. 13. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!