Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Adjatok tanácsot! Milyen...

Adjatok tanácsot! Milyen fűszert használjak a párolt zöldségekhez?( a bors nekem erős, a bazsalikom, majoránna nehéz a gyomromnak)

Figyelt kérdés

ápr. 15. 15:45
 1/9 anonim ***** válasza:
89%

A bazsalikom meg a majoranna kifejezetten emésztést elösegítö füszerek, nem lehet "nehéz" a gyomrodnak.

Egyébként "párol zöldségek"röl sem lehet beszélni, mert minden zöldségfélének más-más íze, aromája van, ami az egyikhez jó, az a másikhoz ízben nem feltétlen passzol.

De alapvetöen a zöldségféléket nem kellene túlfüszerezni, mert ezzel pont a természetes ízüket nyomod el, egyiket sem fogod megismerni.

Normál esetben a zöldségféléket nem szabad agyonpárolni, sok esetben kategóriákkal jobb ízt kapsz, ha inkább megpirítod öket.

Kevés só, és kis mennyiségü egyéb füszerrel ízesítve jók, túlfüszerezve, erösen megsózva meg minden egyenízü és nem túl finom lesz.

ápr. 15. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Nem csak bors van, meg majoranna meg oregano, hanem rengeteg más is.

Itt van egy csomó füszer felsorolva, mihez jó,hogyan szokás használni öket.

Nèzd végig, utána meg hasznosítsd.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

ápr. 15. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
81%
2-es: nem érdemes a kérdezönek segíteni, privátban kötözködik csak, ahelyett, hogy végiggondolná, amit ír neki valaki.
ápr. 15. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:
100%
Lehet, hogyha a bazsalikom túl nehéz a gyomrodnak, akkor lassan ideje lenne felkeresni egy szakembert, mert a sótlan répán túl is van ám élet.
ápr. 16. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Mivel a bazsalikum kifejezetten emésztést javító hatású, ezért valami nem stimmel veled:

[link]

ápr. 16. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Maximum friss petrezselyem, lestyán, vagy zellerlevelet tennék hozzá a helyedben.
ápr. 17. 06:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:

Mennyi rossz indulatú ember! ... A kérdező azt szeretné tudni, mivel fűszerezheti a párolt zöldséget... Nagyon elkanyarodtatok a témától,,,

Az én javaslatom: citromlé( citrom kicsavart leve), petrezselyem zöldje és őrölt rozmaring, na meg só:)

ápr. 17. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Nagyon szeretjük a natúr párolt zöldséget, de néha ízesítjük

fűszervajjal: zsiradék, só, bors, fokhagyma.

Vagy néha barna vajat készítünk: vajat addig kell melegíteni míg a habját eltűnik, karamellizálódik, égetni nem szabad. Nagyon finom ízesítő.

ápr. 18. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
A 6:31, 19:02 és a 8:22 -kor írt embereknek nagyon köszönöm a hasznos segítséget:)
ápr. 18. 12:33

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!