Adjatok tanácsot! Milyen fűszert használjak a párolt zöldségekhez?( a bors nekem erős, a bazsalikom, majoránna nehéz a gyomromnak)





A bazsalikom meg a majoranna kifejezetten emésztést elösegítö füszerek, nem lehet "nehéz" a gyomrodnak.
Egyébként "párol zöldségek"röl sem lehet beszélni, mert minden zöldségfélének más-más íze, aromája van, ami az egyikhez jó, az a másikhoz ízben nem feltétlen passzol.
De alapvetöen a zöldségféléket nem kellene túlfüszerezni, mert ezzel pont a természetes ízüket nyomod el, egyiket sem fogod megismerni.
Normál esetben a zöldségféléket nem szabad agyonpárolni, sok esetben kategóriákkal jobb ízt kapsz, ha inkább megpirítod öket.
Kevés só, és kis mennyiségü egyéb füszerrel ízesítve jók, túlfüszerezve, erösen megsózva meg minden egyenízü és nem túl finom lesz.















Mivel a bazsalikum kifejezetten emésztést javító hatású, ezért valami nem stimmel veled:





Mennyi rossz indulatú ember! ... A kérdező azt szeretné tudni, mivel fűszerezheti a párolt zöldséget... Nagyon elkanyarodtatok a témától,,,
Az én javaslatom: citromlé( citrom kicsavart leve), petrezselyem zöldje és őrölt rozmaring, na meg só:)





Nagyon szeretjük a natúr párolt zöldséget, de néha ízesítjük
fűszervajjal: zsiradék, só, bors, fokhagyma.
Vagy néha barna vajat készítünk: vajat addig kell melegíteni míg a habját eltűnik, karamellizálódik, égetni nem szabad. Nagyon finom ízesítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!