Mitől lesz a rántotta om?
Pontosabban mi a különbség egy ránotta és omlett közt?
Tulajdonképpen mindkettő csak tojás összekeverve, esetleg van egy minimáis tej benne.





Ausztráliában svédasztalos reggelinél minden ételnél ki volt írva a neve. Az omlett hasonló volt, mint itthon, de semmi zsiradékot nem tartalmazott. A tál alján kevés forró vízben "úszott" az omlett. A lukacsos tálaló lapátról a víz lefolyt.
Más országban omlettet rendelve a #9-es hsz. szerit készültet kaptam.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Mondjuk apám ahogy csinálta gyerekkoromban a rántottát, inkább hasonlított az omlettre, mondjuk tejszín és hasonló nélkül.
Szinte egy lepényként sütötte ki, csak a széleit kicsit elhúzkodta, hogy lefollyon híg rész, mielőtt megégeti az alját.
Németeknél látom a kevergetős módszert, de nekik a név is ezt mondja (Rührei = kevert tojás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!