Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz a rántotta om?

Mitől lesz a rántotta om?

Figyelt kérdés

Pontosabban mi a különbség egy ránotta és omlett közt?

Tulajdonképpen mindkettő csak tojás összekeverve, esetleg van egy minimáis tej benne.


ápr. 28. 00:10
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ausztráliában svédasztalos reggelinél minden ételnél ki volt írva a neve. Az omlett hasonló volt, mint itthon, de semmi zsiradékot nem tartalmazott. A tál alján kevés forró vízben "úszott" az omlett. A lukacsos tálaló lapátról a víz lefolyt.


Más országban omlettet rendelve a #9-es hsz. szerit készültet kaptam.

ápr. 28. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!


Mondjuk apám ahogy csinálta gyerekkoromban a rántottát, inkább hasonlított az omlettre, mondjuk tejszín és hasonló nélkül.


Szinte egy lepényként sütötte ki, csak a széleit kicsit elhúzkodta, hogy lefollyon híg rész, mielőtt megégeti az alját.


Németeknél látom a kevergetős módszert, de nekik a név is ezt mondja (Rührei = kevert tojás).

ápr. 28. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!