Hogyan készítik Magyarországon a gyros szószt?
Figyelt kérdés
Angliában élek és itt tzazikivel tálalják, de az össze sem hasonlítható azzal a szósszal, amit otthon vidéken adnak. Milyen szósz az?2025. aug. 16. 19:15
1/6 anonim 

válasza:

válasza:Nem tudom, hogy máshol hogy csinálják, de én görög natúr joghurtba teszek egy kis préselt fokhagymát, kicsi sót és pár csepp mézet.
2/6 anonim 

válasza:

válasza:Én dolgoztam giroszosban, nem hiszem, hogy valami szuper eredeti recept volt, mert magyar volt a tulaj, és hamburgert is árultunk. Mindenesetre elég egyszerű volt: tejföl és natúr joghurt fele-fele arányban, só, fokhagyma por, jó alaposan összekeverve.
3/6 anonim 

válasza:

válasza:Joghurt van ízesítve kb ennyi van aki majonézt is tesz bele.
Alapvetően só,pici cukor, citromlé.
Hagyományosan igen tzatzikivel készül.
4/6 anonim 

válasza:

válasza:Szabolcsban tartár alapú a szósz (de itt is van amelyik hely joghurtból csinálja, legalábbis tuti felhasználnak hozzá azt is) de az ország többi részéhez képest sokkal édesebb, sokan túl majonézesnek is tartják akik nyugatabbról jönnek
5/6 anonim 

válasza:

válasza:Kaphatsz hasonló hatású - azonos, illetve más hatóanygú - készítményeket a patikában, kérdezz rá a gyógyszerésznél
6/6 anonim 

válasza:

válasza:Rosszabb helyeken sima joghurt, só, fokhagymapor. Semmi más.
Ha kicsit jobban kitesznek magukért, ugyanehhez reszelnek még uborkát. Az már inkább közelít a tzatzikihez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!