Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell tejberizs főzni...

Hogyan kell tejberizs főzni kuktában?

Figyelt kérdés
Van egy sima 7 literes kuktám, de a neten csak elektromos kuktás receptek vannak. Szeretnék kérni egy jól bevált receptet valakitől, aki sokszor csinált már, meg hogy pontosan hány percig kell főzni. Köszönöm szépen előre is.

okt. 29. 16:02
 1/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat, tejberizst.:)
okt. 29. 16:04
 2/8 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy mint másban
okt. 29. 16:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
SEHOGY. Kuktában nem érdemes vacakolni vele, mert nem lesz normális. Azt nem lehet megmondani, hány percig kell fözni, mert a rizs sem mindig egyforma.
okt. 29. 17:08
 4/8 anonim ***** válasza:
94%
A tejberizs titka a kevergetés.
okt. 29. 17:17
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Tejberizst teljesen felesleges kuktában főzni.
okt. 29. 18:16
 6/8 anonim ***** válasza:
21%

"A tejberizs titka a kevergetés"

Ezt cáfolom. Mamám olyan tejberizst tudott főzni kevergetés nélkül, hogy megnyaltad volna az ő ujjait is. Azt mondta, hogy a rizst alacsony hőfokon puhítani kell, nem főzni. Plussz jó fazék, amiben nem ég le. Feltette, amíg felforrt a tej addig igaz keverte, de aztán levette kis hőfokra, rátett egy fedőt azt elment tyúkokat etetni.

okt. 29. 19:59
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, utolsó, nem én pontoztalak le, szerintem nagyon is aranyos volt a hozzászólásod
okt. 30. 15:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát pedig a rizottó is a kevergetéstől lesz krémes, ugyanis így oldódik ki a keményítő a rizs szemekből. Szerintem a tejberizsnél ugyanez van, azért is kell a tejberizst kerekszemű rizsből készíteni.
nov. 1. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!