Hogyan kell tejberizs főzni kuktában?
Figyelt kérdés
Van egy sima 7 literes kuktám, de a neten csak elektromos kuktás receptek vannak. Szeretnék kérni egy jól bevált receptet valakitől, aki sokszor csinált már, meg hogy pontosan hány percig kell főzni. Köszönöm szépen előre is.okt. 29. 16:02
1/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat, tejberizst.:)
okt. 29. 16:04
3/8 anonim 

válasza:

válasza:SEHOGY. Kuktában nem érdemes vacakolni vele, mert nem lesz normális. Azt nem lehet megmondani, hány percig kell fözni, mert a rizs sem mindig egyforma.
5/8 anonim 

válasza:

válasza:Tejberizst teljesen felesleges kuktában főzni.
6/8 anonim 

válasza:

válasza:"A tejberizs titka a kevergetés"
Ezt cáfolom. Mamám olyan tejberizst tudott főzni kevergetés nélkül, hogy megnyaltad volna az ő ujjait is. Azt mondta, hogy a rizst alacsony hőfokon puhítani kell, nem főzni. Plussz jó fazék, amiben nem ég le. Feltette, amíg felforrt a tej addig igaz keverte, de aztán levette kis hőfokra, rátett egy fedőt azt elment tyúkokat etetni.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, utolsó, nem én pontoztalak le, szerintem nagyon is aranyos volt a hozzászólásod
okt. 30. 15:43
8/8 anonim 

válasza:

válasza:Hát pedig a rizottó is a kevergetéstől lesz krémes, ugyanis így oldódik ki a keményítő a rizs szemekből. Szerintem a tejberizsnél ugyanez van, azért is kell a tejberizst kerekszemű rizsből készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!