Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az ilyen emberek csak nagyzoln...

Az ilyen emberek csak nagyzolnak a főzéssel vagy tényleg csinálják?

Figyelt kérdés

Egyik nap olvastam egy posztot ahol a posztoló 16 főre akar főzni ilyen kajákat karácsonyra:

libamáj terrine, pirított kalács és hagymalekvár

Leves:málna/eperkrémleves mini túrógombóccal, mandulával, tejszínhabbal és fahéjas borleves habgaluskával

Főétel: wellington bélszín, házi hercegnő burgonyával, mézes sült répával a másik pedig egy narancsos konfitált kacsacomb, párolt lila káposzta és burgonypüré, mákos guba torta, bájgli, zserbó.

Szerintetek ezt tényleg megfőzi vagy egy nagyzolós kamuposzt? Szerintem az utóbbi én el nem tudom képzelni hogy ezt a mennyiséget valaki egyedül ennyi főre megcsinálja.

nov. 3. 16:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
Simán meg lehet csinálni, ha valaki gyakorlott a konyhában. Onnantól mindegy, hogy 4 van 40 személyre főz, max valamivel tovább tart. De aki ügyes, az élő tud készülni, van amit korábban elkeszit vagy elokeszit
nov. 3. 16:25
 2/13 anonim ***** válasza:
80%

Anyám vagy néhai nagyanyám ha ezt olvasná, azt mondaná, hogy fogd meg a söröm. Nálunk különb vacsorát rittyent anyám karácsonykor, de minimum ilyen szintűt, csak 10+ süteménnyel. Nem is egy nap alatt készül el minden. Amit lehet korábban megsüt, amit nem, azt annyira előkészít, ammenyire lehet.

Igen, anyáméknál szokott összegyűlni karácsonykor a nagy család, 16-an talán nem szoktunk lenni, de voltunk már 13-14-an, és ahogy születnek az unokák, lesz ez még több is.

nov. 3. 16:38
 3/13 L.. István ***** válasza:
100%
Lehetséges, persze, jó időbeosztással és megfelelő konyhai felszereltséggel.
nov. 3. 16:45
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nem lennék rá képes, de nem is kell szakács legyek semmikor :)
nov. 3. 17:00
 5/13 anonim ***** válasza:
73%

Én a kérdésedet nem értem, ez miért lenne probláma valakinek, aki rendesen tudd fözni?

Megfelelö szervezéssel és gyakorlattal egyáltalán nem gond.

nov. 3. 17:01
 6/13 anonim ***** válasza:
92%
Tényleg. Nekem ez kb 1.5 nap lenne gyakorlott háziasszonyként. Es mivel szeretk fozni, ezt siman raszanom
nov. 3. 17:20
 7/13 anonim ***** válasza:
39%

Hát nem tudom, ha az előételt és a sütit (amit előző nap megcsinál) nem számoljuk, 4 dolgot kell a sütőben sütni.

Azt nem mondom hogy lehetetlen mindezt egyedül megcsinálni, de hogy a vendégeivel nem nagyon fog tudni beszélgetni, az biztos.

nov. 3. 23:16
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

7-es: a vendégek nálunk 10-11 között jönnek, 12-töl ebéd, utána meg estig annyit beszélgetünk, amennyit akarunk.

Ahol meg amerikai konyha van, ott meg egész idö alatt lehet beszélgetni is

nov. 4. 08:15
 9/13 anonim ***** válasza:
69%
Meg tudnám én is oldani, de nem szeretem a nagyzolást. Meg nincs is kire főzni. Ketten vagyunk, max a lányomékhoz ha megyünk, akkor oda is viszünk valami kaját, de egyszerűbbeket.
nov. 5. 10:13
 10/13 Enola8 ***** válasza:
51%

Gyakorlott háziasszony vagyok, hobbim a főzés, szóval persze, el tudnám készíteni.

Az már kérdés, hogy előbb ugranék le a hídról, minthogy tizensok embert vendégül lássak :D Még négyet sem, főleg nem karácsonykor.

Persze a férjemmel mi már eljutottunk oda jópár éve, hogy a karácsony és az ünnepi időszak az közös, nem vendéglátásról és/vagy vendégségbe járásról szól, hanem pihenésről, nyugalomról, kikapcsolódásról.

Rendszeresen szoktuk látogatni a családot, és ők is jönnek hozzánk, amikor jók a szabik, de a karácsony az csak kettesben töltött időszak :) - és így tényleg hangulatos, nem egy stressz az egész.

nov. 5. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!