Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olyan pizzát szeretnék csináln...

Olyan pizzát szeretnék csinálni, aminek a tésztáját legalább 24 órán át kell keleszteni. Hogyan kell?

Figyelt kérdés

ápr. 17. 01:04
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
Ez az eredeti pizza esetében a megszokott módszer - a tésztába csak egész kevés élesztöt tesznek, összedolgozzák és a HÜTÖBEN kelesztik. 24 óra alatt lassan megkel, a tészta állaga sokkal jobb, könnyebben nyújtható lesz és ízre is sokkal finomabb.
ápr. 17. 07:41
 2/10 anonim ***** válasza:
84%

Engem is elkapott ez a trend, múlt héten próbáltam ki először, mindenképp pizzalisztet vegyél hozzá, nekem ebből jól sikerült:

[link]

Én 0,5 kg lisztből csináltam 65% hidroval= 325 ml víz ment bele 1 g friss élesztő 12 g só.

Dagasztás után 1 órát pihent szobahőn, majd 36 órát hűtőben, utána kivettem, buciztam, a bucik még 1 órát pihentek a pulton.

Nagyon rugalmas, jól formázható lett a tészta, sima villanysütőben, pizzakövön 275 fokon sütve első próbálkozásra szerintem jól sikerült, érdemes kipróbálni :)

ápr. 17. 08:10
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
A FB-on van egy Pizzamania! nevű csoport, én azt olvasgattam mielőtt nekiálltam.
ápr. 17. 08:26
 4/10 anonim ***** válasza:
87%
Süssünk otthon pizzát Facebook csoportot tudom ajánlani.
ápr. 17. 09:33
 5/10 A kérdező kommentje:
Mindenképpen kell bele élesztő? Olyat gondoltam, amiben nincs
ápr. 18. 00:30
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs benne élesztö, mitöl kelne meg?
ápr. 18. 08:30
 7/10 anonim ***** válasza:

Noná hogy kell az élesztő, attól lesz olyan az állaga. Ha nem lenne benne, akkor egy ilyen tömör, keksz féle cucc lenne, semmi puhaság, ruganyosság.

A liszt típusán és a víz minőségén is sok múlik. Sok pizzázó olasz liszttel dolgozik.

ápr. 18. 08:57
 8/10 anonim ***** válasza:

24 órát keleszted, de élesztő az nem lesz benne? Anyám borogass.

A kelesztés pont az élesztő miatt kell, hogy az eltelt idő alatt a képződő szén-dioxidtól megkeljen a tésztád.

Ha nincs élesztő, akkor csak max erjed, nincs benne élesztőgomba ami dolgozna.

ápr. 18. 09:05
 9/10 anonim ***** válasza:
Hidegben és kevés élesztővel
ápr. 20. 09:52
 10/10 anonim válasza:
Ha nem szeretnél élesztőt a kovász lesz a megoldás ,nézz utána
ápr. 24. 06:03

Kapcsolódó kérdések:

A pizzatésztát sokáig lehet keleszteni szobahőmérsékleten?

Itt-ott azt olvasom, hogy sokáig lehet/kell/jó keleszteni szobahőmérsékleten. Ez igaz? Nem lesz baja a tésztának? Pl ebbe a videóba 6-8 óráig keleszti az nő kint a konyhába. Meg még az volna a kérdésem, hogy meddig lehet max keleszteni, vagy kelesztés után mit...

Mi értelme a lángost kétszer keleszteni?

úgy írja egy netes recept hogy először az egészet egy tálban kell keleszteni félórát, majd kis halmokat formázva belőle letakarva szintén fél órát, ez utóbbinak mi értelme? nem mindegy lenne ha a tálban lenne hagyva egy órát és csak a sütéskor lenne szétszedve?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!