Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rakott káposztát hogyan kell...

Rakott káposztát hogyan kell csinálni?

Figyelt kérdés
máj. 6. 18:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Olajon, hagymán megpárolsz darálthúst, pörköltszerüen füszerezed.

Külön megfözöl rizst

Savanyúkáposztát veszel, ha túl savanyú, kiöblíted, elcsurgatod.

Egy tüzálló tálba teszed a fele káposztát, rá a rizst, arra a húst, a tetejére a káposzta másik felét.

A tetejére tejfölt teszel, és sütöben összepárolod, a végén megpirítod.

máj. 6. 18:31
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nézd meg, ajánlom a "csaj" többi videóját is. Figyelj arra, mit mond, mert mondja a variációkat is.

www.youtube.com/watch?v=4PGFf3U5IkI

máj. 6. 21:21
 3/4 anonim ***** válasza:

1. amit Te írsz az erdélyi rakott káposzta.

a sima rakott kel kelkáposztából készül a kelt elötte meg kell kissé főzni köménymagos vízben. a darálthúsból pörköltet főzöl és bele is lehet tenni a rizst csak legyen alatta lé rendesen. Megfő 1 edényben.

Az erdélyi változatban savanyú káposztát teszel alulra és felülre ki kell mosni a káposztát előtte és én a tetejére kolbász karikákat szoktam tenni ami rásül a tejfölre. nyam nyam

máj. 12. 10:24
 4/4 anonim ***** válasza:
3-as: a kérdezö rakott KÁPOSZTÁT kérdezett és NEM rakott KELT!
máj. 12. 14:36

További kérdések:

Mit jelent az, hogy "kapassuk" egy receptkönyvben?

Az van a receptbe beleírva, hogy "Az utolsó pár percben hozzáadjuk az ananászt is, hogy azt is kicsit megkapassuk."

Hogy kell most PÖRKÖLTET csinálni?

Régen lehetett "pörkölni" pirítani a húst, ma csak főzni tudom, olyan sok vizet tartalmaz. Régen vigyázni kellett, hogy le ne égjen, pici vizet kellett többször is önteni alá. Ma nem kell vizet tenni alá, el sem tudom párologtatni alóla a húsból kijövő vizet. Már...

Jópár videomegosztós szakács (külföldi), nem viszi túlzásba a mindent a nézettségért videokat?

Régebben szórakozásból néztem a közösségi videos oldalakon short videokat külföldi szakácsoktól. Kezdetben tök jó volt, jókat nevettem rajtuk, meg sok ötletet adott. Majd később már odáig süllyedtek hogy a csávó megcsinálja a bolognait, édes kenyérbe teszi, telenyomja...

Olcsó édes vagy sós sütemény ötletek?

Egy tálcányit kellene bevinnem a suliba

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!