Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van olyan étel, ami a családot...

Van olyan étel, ami a családotokban népszerű és saját magatok, a saját ízlésetek szerint találtátok ki,nem egy általános, bárhol készített étel?

Figyelt kérdés
Ha van ilyen, mi az és hogyan született? Tudatos kísérletezés, véletlen baleset (pl.hiányzott valami, más kellett bele és végül teljesen új étel lett)?

jún. 3. 12:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Kettőt tudnék mondani aminek nincs külön neve. Az egyik a kapros-tejszínes-kukoricás csirkemell (kockázott). Ehhez hasonlóval lehet azért találkozni. Úgy került be a családi receptek közé, hogy kétszer egymás után is rendeltem hasonlót, egyszer palacsintatöltelékként, másodszor rizzsel. Itthon is rizzsel készül, szerintem vagy húsz éve legalább esszük, havi 1-2 alkalommal.

A másik végülis hasonló csak nincs ennyi szaftja. Sok éven át csináltam majorannás-borsos csirkemellet (csíkokból vagy kockákból), aztán több év után egyszer megcsapott az ihlet és hozzáadtam egy konzerv zöldborsót. Kicsit be kell húzni keményítővel. Ez sem egy gourmet fogás, de pofon egyszerű, hamar kész van. Krumplipürével szoktuk enni.

jún. 3. 12:52
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Mindegyik jól hangzik.
jún. 3. 13:24
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Kettő ilyen van, egyiket anyukámtól tanultuk meg, ő pincér volt és egyszer egy elegáns szállodában volt, onnan kapta a receptet a szakácsoktól. Sok-sok éve egyszer egy karácsonyi ebédnél rukkolt elő vele, spanyol kotlett a becsületes neve, de mi már spanyol karajnak emlegetjük.

ŰA másik valamilyen szinten szintén anyuhoz köthető, ő csinált valamikor egy melegszendvicstölteléket, aztán nagymamám kitalálta, hogy mi lenne hússzeletekbe töltenénk, baconba tekernénk, sajttal megszórnánk és megsütnénk, krumplipürével tálalva. Ő a "malacka" fantázianevet kapta. Pár éve mindkettőt feltettem a mindmegette.hu-ra.

jún. 3. 14:22
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Az én sztorim kicsit vicces. Az én ételkülönlegességem valóban egy hiba miatt született meg. :) Rendszeresen összekeverem a zsemlemorzsát meg a buzadarát,ráadásul úgy, hogy meg is van írva a a tárolóedényük, csak már lekopott. Egyszer régebben rántotthúst csináltam, és igen, búzadarába forgattam bele :). Az a vicc, hogy egyébként egész finom lett :).
jún. 3. 16:52
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ezek maradékmentő ételek. Anyukám a levesből megmaradt főtt marhahúst feldarabolta, és pörköltszaftban átpárolta. Én is átvettem tőle, nagyon finom. Én a maradék sült húshoz a pecsenyeléből szoktam mártást csinálni, és spagettivel vagy zsemlegombóccal esszük. A maradék pörkóltet fel szoktam szaporítani gombával, fagyasztott zöldségkeverékkel vagy lecsóval. Rizzsel, nokedlivel vagy tarhonyával esszük.
jún. 3. 16:58
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy én találtam-e fel, nem emlékszem, hogy bárhol találkoztam volna azzal, hogy a bolognait (milánóit) füstölt főtt tarjából készítem. Igen felgyorsítja az eseményeket. Csak hagyma és paradicsompüré (cukorral, kicsi borssal), semmi zöldség. Szerintem tök finom, még akkor is, ha egyesek ezt a bolognai (milánói) megcsúfolásának tartanák.
jún. 3. 17:14
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Diós nokedli. Dios sutit sutottem mikozben nokedli tesztat szaggattam
jún. 3. 17:22
 8/14 A kérdező kommentje:
Szuper tippek, köszi. 7-es! Azóta máskor is csináltál ilyet direkt?
jún. 3. 17:30
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi inkább létező, ismert ételeket csinálunk másképp. Például a paprikás krumpliban nálunk nokedli van. 🙂
jún. 3. 17:34
 10/14 anonim ***** válasza:
92%
#9 Férjem családjában főzték így, neki én is így főztem.
jún. 3. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Lányok ti elvárjátok, hogy már a kapcsolat elején a párotok a csaladotoknál saját maga vegye ki a hűtőből a kaját, innivalót, ha szeretne enni ill. inni?

Én ezt eléggé tiszteletlen, pofátlan dolognak gondolom. Mégis forgatja a szemét mikor azt mondom, hogy én az ilyen helyre náluk nem nyúlok be, max akkor ha csak ő van otthon. Még ha egy éve lennénk együtt, akkor sem.

Feleségek, őszintén: ti kivételeztek a saját családotokkal a férjetek családjával szemben?

Nem arra gondolok, amikor a férjnek alkoholista, anyagilag kihasználó, balhés, stb. tehát valósan problémás családja van, hanem mikor szimplán arról van szó, hogy nektek nem szimpik, mert nem ugyanaz az értékrendjük, mint nektkek? A ti anyátoknak pl. jobban...

Saját családotok nyugdíjasai is félnek a mostani téltől hogy nem tudnak majd fűteni? ? hogy készülnek ?

papam mar átköltözött a konyhájába az a terve hogy azt az 1 helységet füti 16 fokon és ugy még benne tud valamennyire maradni a támogatott árban. villannyal füt gaz nincs neki, fával megmar nem tud mert alig bir mozogni mar boltba is mi jarunk neki.raadasul kint él...

Szerintetek jogos az anyukank allaspontja? Banhat igy valaki a sajat gyerekevel? Forditott esetben a sajat anyukajaval? A ti csaladotokban az ilyen...

En egy 7 fos csaladban tudhatom be magam, koztuk 2 testverrel, edesanyukammal ,apukam elhunyt, felakasztas vegett , illetve edespapam is elhunyt rak betegseg miatt, persze ertheto okokbol ,miutan apa meghalt azutan osszejott egy teljesen bunozo illetovel , rabolt ,...

Mikor sikerült elköltöznötök otthonról, és kialakítanotok a saját életetek, teljesen külön a családotoktól?

Ha igen, sikerült, hogyan? Munka által albérletbe költözés, vagy házasság által, barátnővel összeköltözés? Haverok vagy barátok által egy albérlet? Hány évesen sikerült mindezt elérned? Segítettek benne, vagy takarodj már el gyerek volt?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!