Van olyan étel, ami a családotokban népszerű és saját magatok, a saját ízlésetek szerint találtátok ki,nem egy általános, bárhol készített étel?

válasza:Kettőt tudnék mondani aminek nincs külön neve. Az egyik a kapros-tejszínes-kukoricás csirkemell (kockázott). Ehhez hasonlóval lehet azért találkozni. Úgy került be a családi receptek közé, hogy kétszer egymás után is rendeltem hasonlót, egyszer palacsintatöltelékként, másodszor rizzsel. Itthon is rizzsel készül, szerintem vagy húsz éve legalább esszük, havi 1-2 alkalommal.
A másik végülis hasonló csak nincs ennyi szaftja. Sok éven át csináltam majorannás-borsos csirkemellet (csíkokból vagy kockákból), aztán több év után egyszer megcsapott az ihlet és hozzáadtam egy konzerv zöldborsót. Kicsit be kell húzni keményítővel. Ez sem egy gourmet fogás, de pofon egyszerű, hamar kész van. Krumplipürével szoktuk enni.

válasza:Kettő ilyen van, egyiket anyukámtól tanultuk meg, ő pincér volt és egyszer egy elegáns szállodában volt, onnan kapta a receptet a szakácsoktól. Sok-sok éve egyszer egy karácsonyi ebédnél rukkolt elő vele, spanyol kotlett a becsületes neve, de mi már spanyol karajnak emlegetjük.
ŰA másik valamilyen szinten szintén anyuhoz köthető, ő csinált valamikor egy melegszendvicstölteléket, aztán nagymamám kitalálta, hogy mi lenne hússzeletekbe töltenénk, baconba tekernénk, sajttal megszórnánk és megsütnénk, krumplipürével tálalva. Ő a "malacka" fantázianevet kapta. Pár éve mindkettőt feltettem a mindmegette.hu-ra.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Én ezt eléggé tiszteletlen, pofátlan dolognak gondolom. Mégis forgatja a szemét mikor azt mondom, hogy én az ilyen helyre náluk nem nyúlok be, max akkor ha csak ő van otthon. Még ha egy éve lennénk együtt, akkor sem.
Nem arra gondolok, amikor a férjnek alkoholista, anyagilag kihasználó, balhés, stb. tehát valósan problémás családja van, hanem mikor szimplán arról van szó, hogy nektek nem szimpik, mert nem ugyanaz az értékrendjük, mint nektkek? A ti anyátoknak pl. jobban...
papam mar átköltözött a konyhájába az a terve hogy azt az 1 helységet füti 16 fokon és ugy még benne tud valamennyire maradni a támogatott árban. villannyal füt gaz nincs neki, fával megmar nem tud mert alig bir mozogni mar boltba is mi jarunk neki.raadasul kint él...
En egy 7 fos csaladban tudhatom be magam, koztuk 2 testverrel, edesanyukammal ,apukam elhunyt, felakasztas vegett , illetve edespapam is elhunyt rak betegseg miatt, persze ertheto okokbol ,miutan apa meghalt azutan osszejott egy teljesen bunozo illetovel , rabolt ,...
(válás utáni apa-gyerek kapcsolat)
Ha igen, sikerült, hogyan? Munka által albérletbe költözés, vagy házasság által, barátnővel összeköltözés? Haverok vagy barátok által egy albérlet? Hány évesen sikerült mindezt elérned? Segítettek benne, vagy takarodj már el gyerek volt?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!