Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Édes fejes káposztából mit...

Édes fejes káposztából mit tudok csinálni káposztás tésztán és paradicsomos káposztán kívül?

Figyelt kérdés
Rengeteget kaptam,nem tudom mit lehetne belőle a fenti kettőn kívül.Nyersen fagyasztható egyébként?Vagy csak elkészült ételként érdemes fagyasztani?
2011. febr. 7. 11:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem fagyasztanám le. Hűvös helyen sokáig eláll. Sok mindenre jó. Káposzta saláta, csalamádé. Rakott káposzta, lucskos káposzta, húsos káposzta, töltött káposzta, hamis tök főzelék, dinsztelt káposzta, édesen leveles tésztába piritva, hirtelen ennyi. Ha bármelyik érdekel, leirom.
2011. febr. 7. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

rakott káposzta?

azt nem kelkáposztából kell csinálni?


a húsos káposzta receptje érdekelne.köszönöm

2011. febr. 7. 12:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Káposztás rétes!

Abba bizony sok káposzta kell, hogy fini legyen!

2011. febr. 7. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyersen le ne fagyaszd!

Viszont ha tényleg annyira sok, és van türelmed lereszelni, feldolgozni egyszerre...: Akkor készítsed el káposztás tésztához valónak, de ne keverd hozzá a tésztát. Hanem hagyd kihűlni, és porciózd ki műanyag dobozokba, majd így fagyaszd le! Ilyet már csináltam, és nem lett semmi baja. Mikor káposztás tésztára szottyant kedvem, aznap kivettem a hűtőből, kiolvadt, felmelegítettem és tésztát hozzátéve pikk-pakk kész volt a gyors vacsi! :-)

2011. febr. 7. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Rakott káposztát én igy csinálom. Jó sok kápit legyalulok,sós forró vizben pár percig főzöm,majd leszüröm. Egy jénait kibélelek baconnal, és rásimitom a káposzta felét. Fél kiló darált husba hagymát piritok, félig főtt rizst, fokhagyma, bors,piros paprika, és jól elkeverem. Rásimitom a káposztára, és betakarom a kápi másik felével. Egy nagy doboz tejfölbe l tojást ütök, esetleg kis zsiradékot, vegetát és ráöntöm a rakottasra. kb 1 órát sütöm 170 fokon. Elkészülte előtt reszelhetsz rá sajtot, vagy még egy sor bacont. A husba nem teszek tojást, mert nekem olyan mászkos tőle a töltelék. A rakott kel is hasonló, de ott kész pörköltet darálsz le.
2011. febr. 7. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
83%

-Van egy olyan süti is, hogy a megpirított káposztát össze kell keverni ledarált csirkehússal, majd kelt tésztába téve megsütni. Nevét nem tudom, valami káposztás táska, vagy ilyesmi. Olyan, mint valami félbehajtott pogácsa káposztával.


-Húslevesbe is is szeretünk mi 1-2 levelet tenni.


-Dinsztelt káposzta köretnek....

2011. febr. 7. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy húsos káposzta énfélém: Zsiradékon piritok egy nagy fej hagymát. Arra 60 dkg dagadó kockákat, a legfinomabb a porcogós.Rövid lével "pörköltet " főzök. Ha 80 %-ben puha, akkor ráteszem a gyalult káposztát jó bőven.Az egészet puhára főzöm. Majd berántom. Izlés szerint kaporral, vagy fokhagymásan.
2011. febr. 7. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 doboszoli ***** válasza:
78%

A szokásosnál hosszabb lével pörköltet főzünk.

Másik edényben kisütött jó sok füstölt szalonna zsírján, durvára vágott káposztát elpirítunk, majd kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. Ha még paprika, paradicsom esetleg üveges lecsó kerül hozzá, nagyobb az érzés.

Ha a husi is félpuha, összeöntjük, készre főzzük. Most jön a "varázslat": tejfölbe elkevert rengeteg kaporral "tunningoljuk", összefőzzük. Isteni.

Természetesen közben szorgalmasan fogyasztjuk a fröccsöket, és a kisütött szalonnát ropogtatjuk.

Innentől nincs más dolgunk, mint a család elismerő pillantásaiban fürdőzve, igyunk még egy fröccsöt.

2011. febr. 7. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Nálunk lucskoskáposzta a neve a következőnek.Bármilyen húsból lehet.Én szárnyas vagy disznóhúsból szoktam.

Szokványosan csinálok egy pörköltet, majd a felszeletelt káposztát beleteszem.Ha megfőtt tejfölös-habarással besűrítem.Ami a lényeg, hogy sok őröltköménnyel ízesítem.

2011. febr. 7. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

a szabolcsi töltöttkáposzta is isteni, bár az is paradicsomos.

köretnek a hagyományos dinszteltkáposzta.

aztán valóban megéri többet csinálni a káposzta salátából

is, csavaros üvegben, hűtőben sokáig eláll.

van káposztás pogácsa,hasé, és sokféle sós finomság káposztából.

2011. febr. 7. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!