Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Sütés, főzés

A kérdés

Építettünk egy bográcsozót, szereztem egy boronatárcsát is, ami rozsdás volt, mivel 2 napja csiszolom kezd alakulni. A kérdés em az lenne, hogy ezt a tárcsát hogy kezeljem, ha kell, sütés előtt, és hogyan tisztítsuk sütés után?


 2011-04-07 11:49  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
Olajozd be mindenképp, így nem fog rozsdásodni. Persze ajánlott étolajjal, mert belekerülhet az olaj az ételbe :D
Takarításra én a homokot ajánlom, a bográcsot is azzal lehet szépen kisúrolni.
De ha van valami lefolyó, ahonnan a csatornába kerül a víz, akkor nyugodtan el lehet mosni mosogatószerrel. Csak a földre ne öntsd ki a mosogatószert, menjen csak el a csatornán keresztül a tisztítóba. Ha nincs lefolyó, akkor meg inkább maradjatok a homoknál, az nem szennyezi a környezetet.

A válasz 57%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/4Időpont 2011-04-07 12:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Az jó, hogy jól megcsiszoltad. Akkor most az legyen az első lépés, hogy egy kövéres húsdarabot jól sütögessél át rajta körbe-körbe, persze ezt a darabot ki kell dobni, a piszkos zsiradékot pedig papírtörlővel kitörölni.Ezt csak most kell csinálni, hogy a rozsdától megtisztuljon. Most már kezdheted az evéshez a sütést, aminek a befejeztével feltétlen elmosni a tárcsát és étolajjal bekenve valamivel befedve tárolni. Így tiszta lesz a következő használathoz és nem fog rozsdásodni.

A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/4Időpont 2011-04-07 14:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
doboszoli nevű felhasználó válasza:

Nyújtom a szalmaszálat!
A csiszolás dicsérendő, de felesleges. Gázperzselővel melegítsd fel nagyon, majd bő hideg vízzel öntsd nyakon.
Szinte fémtiszta lesz.
A sütés végén mindig (de legkésőbb másnap) elmosni, öblíteni, majd szárazra törölve étolajjal vékonyan bekenni.
A következő sütés előtt csak ettől kell elmosni, és indulhat a móka.
Élettartama örök élet,+1 nap.

A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/4Időpont 2011-04-07 19:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos tanácsokat, holnap ki is próbáljuk.

# 4/4Időpont 2011-04-08 19:54 Privát üzenet

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Nehéz kérdés következik: Házi fondant-ot lehet porcukor helyett glükononnal készíteni?
Mi a külömbség a jérce mell és a csirke mell között sütés- főzés terén?
Muffin sütés. Ha a kikevert tészta magában, még nem megsütve jó, finom, akkor megsütve, maga a sütemény is finom lesz?
Ha sütőzacskóban sütök csirkecombot, akkor is ropogós lesz, ha nem nyitom fel a zacsit 5-10 perccel a sütés vége előtt, vagy anélkül nem lesz olyan? A ropogós és a pirult ez..
Torta sütés? Honnan tudom csak egy sima receptből, hogy hány szeletes lesz a tortám? Vagy az attól függ, hogy mekkora a tortaformám?
Muffin sütés. (kérdés lent)?

Kérdések a Ételek, italok rovatbólKérdések a Sütés, főzés rovatból








Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu