Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell krumplipűrét...

Hogyan kell krumplipűrét késziteni? Nagyon fontos lene koszonom szepen elore is

Figyelt kérdés
2011. máj. 7. 12:33
 1/9 anonim ***** válasza:
59%

komoly kérdés???

krumplit megfőzöd össze töröd teszel hozzá tejet,sót,vajat, össze kevered és láss csodát: itt a krumpli püré :D xd

2011. máj. 7. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A krumplit meghámozod, feldarabolod és megfőzöd puhára. leöntöd róla a vizet, és egy lábosban összetöröd (van spec erre kitalált nyomó, de ha ügyes és kitartó vagy, villával is jó). Tegyél bele tejfölt, esetleg vajat (ettől omlós, finom lesz) és sót. Voila!
2011. máj. 7. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

főtt krumplit összetörsz, teszel bele kis vajat + tejet összekevered és átmelegíted újra


vagy főtt krumplit összetöröd, rá vaj és tejföl és átmelegíted


feldobhatod még sült céklával, borsóval (pürésítve), spenóttal

2011. máj. 7. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy szoktam csinálni, hogy megfőzöm a krumplit, ha megfő, akkor leöntöm róla vizet és krumplitörővel összetöröm. Ízlés szerint sót, margarint és tejet adok hozzá, majd botmixerrel összeturmixolom addig, még pépes nem lesz. De szerintem várd meg más válaszát is, mert én nem vagyok túl jártas a főzésben (nemrég költöztünk össze a barátnőmmel és még csak tanuljuk a főzést). 27/F
2011. máj. 7. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Úgy jó, ahogy írták a többiek, csak annyit, hogy a szétnyomott krumplihoz forrón add a tejet, és utána egy kis vajat, sót.

én nyeles törővel töröm össze,közben adagolom a forró tejet. a botmixer nagyon szétcsapta, nem volt kellemes állagú.

2011. máj. 7. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a segitseget amugy 15/l vagyok azert nm tutam :D
2011. máj. 7. 13:17
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindegyik válasz hasznos volt.

Én margarint és tejet adok hozzá, és a titok még az, hogy jól keverd ki, hogy bársonyos legyen.

(Van olyan "elvetemült" is, aki képes, aprószemű rostán még átnyomni is, hogy még pürésebb legyen. De ez már nekem túlzás...)


Üdv!


ui.: ha nincs tej, jó a tejszín is vagy a tejföl

2011. máj. 7. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
koszi a segitseget
2011. máj. 7. 14:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Gondolom már elkészítetted az ötletek alapján, amik nagyon jók voltak, de megírom az enyémet is, hátha még jól jön valamikor!

Én két fajta krumplipürét szoktam csinálni, mikor melyikhez van kedvünk!

Az egyik amiket már itt is írtak, a vajas-tejes változat.

A másik a hagymás tört krumpli: annyiban különbözik a tejestől, hogy amikor megfőtt és össze törted a krumplit, nem vajat meg tejet raksz hozzá, hanem egy kevés olajon megfonnyasztassz egy kis fej hagymát, és ezzel kevered ki a tört krumplit, utána sózod, borsozod, esetleg egy nagyon pici piros paprikát is lehet a hagymás olajhoz keverni! Ez is nagyon finom!

2011. máj. 9. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!