Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Léböjtöt tartottam, és rengete...

Léböjtöt tartottam, és rengeteg zöldségrost visszamaradt (cékla, uborka, zeller, sárgarépa). Felhasználható még valamire?

Figyelt kérdés
2009. márc. 11. 15:54
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem. Főleg ha régebbről maradt meg. Állatoknak azonban jó lehet.
2009. márc. 11. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
mai termés, 1 órás...:)
2009. márc. 11. 16:02
 3/9 anonim ***** válasza:

krémlevesnek még jó


pl zellerkrémleves: leveskockából levest csinálsz, bele a zellerrost, só, megfőzni, majd tejfölös habarás


a tetejére zsemlekocka

2009. márc. 11. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
nincs kisbaba a családban? bébiételnek tökéletes lenne
2009. márc. 11. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
köszi! van kisbabám, csak félek, mert úgy gondolom, ezek kezelve vannak vegyszerekkel. vagy szerintetek nem? piacon vettem . a krémleves jó ötlet!
2009. márc. 11. 16:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

a céklából lehetne céklakrémet csinálni (szendvicskrém)


a céklarostot belekeverni krémsajtba, ízesíteni sóval, borssal, metélőhagymával, köménnyel, és enyhén pirított kenyérre kenve reggelire fogyasztani


az uborka rostot én tzatziki salátának csinálnám meg

joghurtba vagy tejfölbe belekeverni, kaporral, fokhagymával, sóval, borssal ízesíteni és gyroshoz vagy egyszerű sült hús mellé adni, esetleg salátaöntetként használni

2009. márc. 11. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

szerintem nyugodtan használd bébiételnek, legalább ez friss és nem állt a boltban a polcon bébiételes üvegben hónapokig


a répásat lehetne még bolongnai mártásba keverni dúsításnak; én amikor bolognait vagy milánóit vagy pl paradicsomlevest főzők, abba mindig reszelek répát, mert sokkal finomabb, teltebb íze van tőle

2009. márc. 11. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek!
2009. márc. 11. 16:52
 9/9 anonim válasza:
Ha sózod és sütőben kiszárítod, kész a házi ételízesítőd.
2019. szept. 17. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!