Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen kelt tésztát süssek...

Milyen kelt tésztát süssek ma? Zöldséges batyu szerűségre gondoltam.

Figyelt kérdés
Nem tudom mit főzzek ma és van itthon élesztő, így gondoltam valami zöldséges batyut készítek, vagy pogácsát vagy lángost. ilyesmi. de valami újdonság kellene. van itthon tojás, élesztő, tej, liszt, sütőpor. előre is köszönöm a válaszokat!
2011. máj. 31. 08:17
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Meg gondolom van otthon zöldség. :)

Készíts sima pizzatésztát, ehhez csak liszt kell, élesztő, olaj, pici tej és só, meg langyos víz. Megkeleszted.

Kell egy muffin forma, megkened olajjal. A tésztát megfelelő számú cipócskára osztod, ha 12 db-os, akkor 12-re.

Belesimítod a tésztát a formába, hogy maradjon hely a közepén.


A töltelék lehet bármilyen zöldség, félpuhára párolva, egy kis tejföllel (fokhagymás tejföllel) összekeverve, és sajttal megszórod a tetejét.


Vagy: egyszerű kelt tésztát gyúrsz, és belevegyítesz némi üvegesre pirított hagymát és egész köménymagot, nagy pogácsákat szaggatsz belőle, és a tetejét megkened tojással, és megszórod még egy kis köménymaggal.

Egy fél kiló liszthez kb. két fej hagyma kell apróra vágva, és egy mokkáskanál kömény, plusz a tetejére.


A pizzatésztát úgy is készítheted, hogy kinyújtod, téglalapokra vágod, megtöltöd párolt zöldséggel, a széleit megkened tojással, összehajtod, összenyomod, megkened tejjel vagy tojással a tetejét, villával picit megszurkálod és készre sütöd.

2011. máj. 31. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!