Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell igazán finom...

Hogyan kell igazán finom rántott húst készíteni?

Figyelt kérdés
Vannak valami (különleges) praktikáitok? Bármi érdekel. :)
2011. júl. 26. 17:56
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
88%
Félig zsír, félig olaj. Sokkal finomabb lesz, és nem lesz olyan száraz. Illetve bors is mehet rá panír előtt, természetesen karajból :)
2011. júl. 26. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Panírozás előtt pár órára (akár egész éjszakára) tejbe áztatni a húst. Rendkívül omlós lesz!
2011. júl. 26. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Mi fokhagymás tejbe áztatjuk a húst, de ezt álltalában szárazabb húsoknál szoktuk. Pl: csirke vagy pulykamell.

Mi szűzpecsenyéből csináljuk a rántotthúst. Az sokkal finomabb mint a karaj. Valamint ne sóval füzerezz hanem vegetával jó alaposan mindkét oldalát.

2011. júl. 26. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

jó nagy serpenyőben zsírt forrósítok. egy morzsányi prézlivel kipróbálom, hogy elég forró -e. ha sistereg , akkor jó. beleteszek annyi szeletet, amennyi kényelmesen elfér. egy-két percig hagyom, hogy az alját összekapja, majd megfordítom és lefedem.megint pár perc és visszafordítom. utána már csak a színe miatt sütöm tovább

fedő nélkül.papírtörlőre szedem, hogy a felesleges zsírt szívja be.

mehet a következő adag.

ha sok a hús, akkor a második adag után leszűröm a zsírt, mert már van benne égett prézli.

2011. júl. 26. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 anonim ***** válasza:
49%
Vegetát ne használj,mert az sok adalékanyagot tartalmaz. Karajból,vagy csirkecombból süsd,bő olajban.
2011. júl. 26. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Először is jó helyen kell húst venni :)

Valamint érdemes bepácolni. Én csak sózni szoktam, csirkét 24 órára, sertést 2-3 napra. Ettől nagyon jó állaga lesz. És persze ízlés szerint fűszerezni. Ha elég ideig áll a hús és jó minőségű, akkor simán sóval is finom lesz. De persze lehet egyéb fűszereket is használni ízlés szerint. Én a keverékeket nem szeretem, olyan menzai jellege lesz az ételnek tőle, inkább szórok rá magam különféle fűszereket.

2011. júl. 26. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Kevéssel sütés előtt sózd, mert, ha sokat áll a sóban, a só kiszívja belőle a nedvet.Reggel vedd ki a húst a hűtőből, míg sütöd tartsd a konyhában(letakarva), hogy ne legyen nagyon hideg mikor a zsiradékba teszed,mert ha visszahűl, elázik a panír
2011. júl. 26. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 anonim ***** válasza:
48%
ja, és néhány fa fogvájót tégy az olajba, ha többet sütsz, akkor nem keseredik meg a prézli
2011. júl. 26. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
az nem derült ki a kérdésből, hogy ízesítésre, vagy sütési praktikákra gondol a kérdező...
2011. júl. 26. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:
66%

ma 18:20

Mivel mindkettő befolyásolja a végeredményt, nyitott biztos a válaszokra.

2011. júl. 26. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!