Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hol rontom el a rizs párolását...

Hol rontom el a rizs párolását, hogy néha "kenődősre" sikerül?

Figyelt kérdés
2011. szept. 19. 13:38
 1/8 anonim ***** válasza:

Mászkosnak mondjuk. Pirítsd le, nem teljesen kétszeres mennyiségű forró vízzel vagy húslével öntsd fel és nagyon pici lángon, fedő alatt főzd. Kb negyedóra múlva nézd meg, és ha a rizs kb 75 százalékban megpuhult, vedd le a tűzről, majd takard le egy konyharuhával vagy pléddel.

Ott a gőzben ki fog még "pörögni". Én mindig így csinálom hosszú évek óta, nekem ez jött be. Biztosan más máshogyan csinálja.

2011. szept. 19. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Igen, ahogy az előző írta.

Másrészt (gyakorlott szakácsok szerint) nem szabad fakanállal belekavarni. Ha kell, ők villával kavarják meg, szerintük azért ragad össze, mert a fakanál dúrja maga előtt a szemeket, amikről egymáshoz tapadnak.

2011. szept. 19. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Sutőbe is berakhatod lefedve, 25 perc után tökéletes.
2011. szept. 19. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek!

úgy csinálom ahogy az első írja,kívéve,hogy amikor már csak kicsit kemény akkor nem húzom le a melegről hanem azon hagyom,és úgy párolom tovább.

lehet,hogy ezért nem lesz jó..

2011. szept. 19. 14:11
 5/8 anonim ***** válasza:
Nyugodtan lehúzhatod a tűzről, én fedővel borítom be, és tökéletesen megpuhul.
2011. szept. 19. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha jól lepirítod, (nem baj, ha van egy kis színe) és "A" minőségű, hosszú szemű rizst használsz, simán felvesz 2,2-szeres mennyiségű vizet.

Ha kevesebbel öntöd fel, kemény lesz. Kavarvatni tényleg nem kell, max. 1-szer az elején, mikor felöntöd. Aztán fedőt rá, és mikor elfő róla a víz, (és kis lyukak jelennek meg) akkor leveheted a tűzről.

2011. szept. 19. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Tasakos gyorsrizs csodákra képes.
2011. szept. 19. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
a gyors rizzsel az a bajom,hogy az nem párolt rizs,és nem is szeretem,mert van egy furcsa mellék íze.
2011. szept. 20. 12:50

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!