Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miböl érdemes megcsinálni a...

Miböl érdemes megcsinálni a paradicsomos tésztát friss paradicsomból vagy süritett paradicsomból?

Figyelt kérdés
Szeretnék csinálni pradicsomos tésztát csak tanácstalan vagyok melyikböl érdemes.Olaszosan szeretném és ha van ötlet mit adjak hozzá azt privátba is szivessen fogadom elöre is köszönöm
2011. szept. 20. 20:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem frissből. Én abból szoktam, sok hagymával és fokhagymával.
2011. szept. 20. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

most még van a piacon szabadföldi érett finom édes paradicsom. abból érdemes készíteni.télen is inkább veszek hámozott , darabolt paradicsomot, mint sűrítményt,mert jobban hasonlít a frisshez.

ha beírod a keresőbe, hogy olaszos paradicsomszósz, rengeteg finom elkészítési módot találsz.

én csak hagymával, fokhagymával , borssal , bazsalikommal szoktam fűszerezni, de van nagyon sok más változat is, ezért érdemes többet elolvasnod.

üdv.

2011. szept. 21. 06:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Igazuk van az előttem szólóaknak,mindenféleképpen frissből készítsd most még lehetőség van rá és fűszerezd olaszosan,bazsalikommal,oregánóval,sóval,borssal! :) Jó étvágyat!
2011. szept. 21. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
75%
Amíg van friss, illatos paradicsom, addig frissből készíteném. Meghámoznám, és bele a turmixgépbe. Aztán jöhet a főzés, fűszerezés.
2011. szept. 21. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
75%

Néhány hete készítettük el az utolsó adag télire eltett home-made paradicsomszószt: apróra vágott hagymát, és sok-sok fokhagymát (mi nagyon szeretjük, és nagyon olaszos) olajon megpirítunk, aztán rátesszük a kockákra vágott paradicsomot (mi meg is hámoztuk előtte, de ízlés kérdése). Amikor szétfőtt a paradicsom, sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük. Most szárított fűszer volt otthon, de persze frissel az igazi. Két változat készült, az egyiket ennyiben hagytuk, a másikat botmixerrel leturmixoltuk, ez attól függ, ki hogy szereti.


Pizzaszósznak, lasagne-ba és tésztára is tökéletes.


Ja igen, egy nagyobb adagba most főztünk egy kis szalicilt is, reméljük, hogy kibírja a telet, most próbáltuk először eltenni. :)

2011. szept. 21. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!