Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sima fehér lisztből is jó a...

Sima fehér lisztből is jó a házilag sütött kenyér vagy csak a kenyérliszt jó?

Figyelt kérdés
kenyeret akarok sütni(nem gépben) és mindenhol azt írják, hogy kenyérliszt kell. de azt kicsit drágállom. sima fehérlisztből is ugyanolyan jó?
2011. szept. 21. 17:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én sima lisztből sütöm, szerintem tökéletes
2011. szept. 21. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
Igen, de ilyenkor keverd a sima lisztet rétesliszttel
2011. szept. 21. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:

fele-fele arányban jó lesz?

köszönöm a válaszokat

2011. szept. 21. 17:27
 4/13 anonim ***** válasza:
Kenyérhez, péksütihez 2/3 rétes 1/3 finomliszt, kalácshoz éppen fordítva.
2011. szept. 21. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2011. szept. 21. 17:32
 6/13 anonim ***** válasza:
Én mindig csak sima lisztből készítem, nagyon finom. Mondjuk én legtöbbször gépben készítem, és ahhoz meghatározott liszt kell. De a sima kenyér is bl55-öslisztből készül.
2011. szept. 21. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:

A sima kenyeret Bl 80-as lisztből készítjük, rétesliszt nem való kenyérbe, mert elfolyósodik a tészta.

Viszont Bl55-ből is kitűnő kenyér készíthető /kenyérsütő gépben is/. /egy pék/

2011. szept. 22. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

Én mindig keverem a simát rétessel és nem folyósodik el, erről a honlapról vettem az ötletet és azóta finom kenyereket sütök géppel is és anélkül is:


[link]

2011. szept. 22. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim válasza:
100%
Én a kenyérsütő gépet csak dagasztásra használom,mert soha nem készült abban jó kenyér. A megkelt tésztát átgyúrom, veknire formázom, bevagdalom és a sütőben sütöm kb 190 c fokon. 40 perc alatt elkészül. 10 dkg rétesliszt,10 dkg rozsliszt,70 dkg fehérliszt,kanál só, élesztő, 5,5 dl langyos víz a recept. Ezt lehet dúsítani különböző magvakkal:lenmag, napraforgó, szezámmag,köménymag, tökmag.
2012. szept. 27. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

jó a sima liszt is, tegyél hozzá "tang-zhongot", attól valami elmondhatatlanul puha, foszlós lesz az állaga minden pékárúnak (eredetileg is azért találták fel a kínaiak, hogy a háború idején a silány minőségű liszt tulajdonságait ellensúlyozzák, feljavítsák vele...


amióta kipróbáltam, mindenhez használom, gyorsan elkészíthető nagyobb adag is belőle, hűtőben egy hétig is eláll, de a fagyasztást is jól bírja.


a neten "a 65ºC-os kenyérdoktorként" is megtalálható a receptje, ami amúgy rémegyszerű:


ugyanannyi evőkanál sima lisztet és vizet (vagy tejet) kell habverővel simára keverni, és közepes hőfokon (ez az a bizonyos 65ºC, persze pontos mérés nem szükséges, lényeg, hogy ne forrjon fel), szal folytonos keverés mellett besűríted, lehűtöd, és már mehet is a többi hozzávaló mellé a tésztába; nagyon megéri a plusz fáradságot, tényleg összehasonlíthatatlanul finomabb lesz a végeredmény, és tovább el is áll az így készített pékárú is!

2014. okt. 2. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!