Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Halfasírtot szeretnék csinálni...

Halfasírtot szeretnék csinálni, de nincs húsdarálóm, esetleg elektromos aprító jó lehet helyette? Keszeg/kárász van és azok ugye elég szálkás halak.

Figyelt kérdés
2011. szept. 28. 11:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
32%

Esetleg betonkeverőbe próbáld még megtörni....

:)

2011. szept. 28. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:

Én erősen lebeszélnélek róla!

Inkább ha megpucoltad, irdald be, és alaposan süsd meg egészen ropogósra (paprikás-lisztbe forgatva), az esetben a szálkák nagyobb részét is apróra tudod rágni.

Egyébként a fasírozott minden egyes falatkájából kotorhatod ki a (ledarált) rálkát.

2011. szept. 28. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
Bocsi! ... kotorhatod ki a (ledarált) szálkát.
2011. szept. 28. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 A kérdező kommentje:

pont az a lényeg, hogy ne paprikás lisztes hal legyen már megint


elvileg húsdarálóval teljesen szétmegy a szálka az összes recept szerint - kérdésem továbbra is az, hogy aprítóval szétmenne-e

2011. szept. 28. 11:43
 5/16 anonim ***** válasza:

Sztem nem sokan probalkoztak ilyesmivel, elektromos apriton lemixelni a halat... talan meg senki, igy nem hiszem, hogy barki is le tudna irni a tapasztalatat, de hatha...

Az en elektromos apritomban sztem a szalka csak apro darabokra törne. Pedig nagyobb mennyisegben teljesen pepesre apritja pl. a hagymat (tojaskremhez), de en nem kiserleteznek a helyedben, mert mi van, ha megis benne maradnak a szalkak? Aztan meg a halat önmagaban mixelni, sztem ez elrontja a gepet, tul keves a folyadektartalma. De ha megis megcsinalod, majd ird le legyszi az eredmenyt!


Ha erdekel, szivesen leirom a sajat, kiprobalt halreceptjemet, ami nem a szokasos paprikas lisztes, es nagyon szeretjük

2011. szept. 28. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 A kérdező kommentje:

nem mixelni akarom, hanem aprítani, a sertéshúst is szoktam vele "darálni" - rendes aprító, nem turmixgép


a halfasírt receptek szerint, kislyukú húsdarálón kell átdarálni a filézett halat és akkor az apró szálkák nem okoznak gondot...

2011. szept. 28. 12:08
 7/16 anonim ***** válasza:

11,30 vagyok!

Az ilyen apró halat vagy ropogósra sütik, ahogy írtam, vagy meghagyják egy "jófajta" halászléhez alaplének. Az esetben főzik a hagymával egyebekkel kb. 4-5 órán át, és átpaszírozzák. Akkor kijön belőle a sok apró szálka, a most rajta levő husi pedig besűríti a halászlét.

2011. szept. 28. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:

Bocsanat, ha nem a megfelelö szot hasznaltam: azt hiszem, magyarul elektromos apritonak mondjak. A botmixer gep reszehez csatolhato a botmixer es ez az elektromos aprito. Sargarepat, zöldsegeket, meg tököt is ezzel apritom, de leggyakrabban a hagymat. Na most, ha tul keves viztartalmu dolgot (tehat nem zöldseget) apritanal ezzel, akkor lassabban megy a motor, es el is romolhat - ezert van kitalalva a daralo, sztem.

Meglepödtem, hogy ezzel serteshust apritani tudsz - hat ha igen, akkor sztem halat is, bar kerdes, a hal nem szarazabb hus-e (?). Plusz vedd figyelembe, ha vett serteshus, akkor azt manapsag injekciozzak vizzel, emiatt több a viztartalma.

En meg serteshust nem apritottam vele, es a halat sem probalnam ki, de ha neked sikerül, akkor legyszi ird meg!

A teljesen puha hajszalnyi szalkak szerintem meg paprikas lisztes halnal is megehetök, ha ennel elesebbek, nagyobbak a szalkak, akkor viszont csak a szalkak miatt nem csinalnam meg, mert a daralo 100%, hogy megapritja, de az elektromos apritoban maradhatnak darabok. Ha megis megcsinalod, nagyon sokaig apritsd sztem.


11.51

2011. szept. 28. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
ha meg is próbálod, előbb pár percig főzd a halakat és szedd le a gerincről a húst és még amit látsz szálkát szabadszemmel szedd ki. aztán próbákozz az aprítóval, de kóstold meg, nem "bökős"-e. a további már maga a halfasírt készítés, gondolom zsömle, hagyma stb..
2011. szept. 28. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 doboszoli ***** válasza:
Ne tedd! Halfasírtot szín húsból (busa, amur) szoktak csinálni. A magam részéről maradnék a dagadóból készült fasírtnál.
2011. szept. 28. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!