Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kel rizst csinálni? (nem...

Hogy kel rizst csinálni? (nem a zacskósat) Mennyi idő után lesz kész?

Figyelt kérdés
Ha úgy csinálom, hogy olajon kicsit megpirítom a rizst és utána felöntöm delikátos vízzel. Így szerintetek jó?
2011. szept. 29. 12:30
 1/8 anonim ***** válasza:

Jaja, olajon megpirítod, felöntöd annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje valamennyire, még pár percig főzöd, majd elzárod, fedő alatt még állni hagyod jó 20 percig, az alatt ne emelgesd a fedőt. Utána megkevered a rozst, addigra elvileg be kell innia a vizet, és kész is.

Van aki hagymával pirítja az elején, felöntheted sima, sós, fűszeres vízzel, csak az a lényeg, hogy forró legyen.

2011. szept. 29. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Megmosod a rizst szűrőben, és félre rakod lecsepegtetni, ha nem csepeg le rendesen, akkor oda ragad (nekem legalább is)és utána hogy írtad lepirítod jól zörgősre, én szoktam fokhagymát és hagymát is bele tenni, és utána felöntöd delikátos vízzel!
2011. szept. 29. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Hááát...

Olajon megpirítod, 2-szeres emnnyiségű forrásban lévő vízzel kell felönteni (nem csak úgy általában vízzel, hanem ki kell mérni). Teszel bele sót és vegetát (delikátot), delikátból keveset, max, kávéskanálnyit (ha kevés a rizs, annyit sem), mert iszonyú íze lesz. A maradék az só legyen. Teszel bele egy kis fej vöröshagymát egészben, ha megfőtt a rizs, kidobod belőle.)

Fedő alatt, kis lángon, néha megkeverve addig párolod, míg az összes víz el nem tűnik (beszívja).

2011. szept. 29. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
2011. szept. 29. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Ahogy én csinálom:

A rizset kevés olajon megpiritom, majdnem dupla mennyiségű vizzel felöntöm, sózom. Kis lángra teszem, lefedem. Amikor felitta a vizet, elzárom a lángot, és hagyom lefedve még legalább 20 percig. Csak utána kavarom meg, közben nem!

2011. szept. 29. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
hát én egyszer akartam sima rizst csinálni de vmi írtó rossz volt.. de mivel a testépítéshez nagy szükség van a rizsre ezért muszáj megenni
2011. szept. 29. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Megcsináltam, mindent úgy, ahogy írtátok. Ropogósnak ropogós lett, viszont úgy összeragadt, mint valami massza. :)
2011. szept. 29. 20:56
 8/8 anonim válasza:
a profik 1,6xes vízzel teszik oda és ha felforrt a víz leveszik a tűzhelyről, majd befedik egy fedővel, és a sütőben fejezik be a műveletet. Így kb szállodai minőségű lesz a rizs. Elkészülés után át szokták egy úgynevezett húsvillával kavarni , hogy a felesleges vízgőz még eltávozzon, és az összetapadt szemek elváljanak egymástól.
2011. nov. 23. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!