Hogy kel rizst csinálni? (nem a zacskósat) Mennyi idő után lesz kész?
Jaja, olajon megpirítod, felöntöd annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje valamennyire, még pár percig főzöd, majd elzárod, fedő alatt még állni hagyod jó 20 percig, az alatt ne emelgesd a fedőt. Utána megkevered a rozst, addigra elvileg be kell innia a vizet, és kész is.
Van aki hagymával pirítja az elején, felöntheted sima, sós, fűszeres vízzel, csak az a lényeg, hogy forró legyen.
Hááát...
Olajon megpirítod, 2-szeres emnnyiségű forrásban lévő vízzel kell felönteni (nem csak úgy általában vízzel, hanem ki kell mérni). Teszel bele sót és vegetát (delikátot), delikátból keveset, max, kávéskanálnyit (ha kevés a rizs, annyit sem), mert iszonyú íze lesz. A maradék az só legyen. Teszel bele egy kis fej vöröshagymát egészben, ha megfőtt a rizs, kidobod belőle.)
Fedő alatt, kis lángon, néha megkeverve addig párolod, míg az összes víz el nem tűnik (beszívja).
Ahogy én csinálom:
A rizset kevés olajon megpiritom, majdnem dupla mennyiségű vizzel felöntöm, sózom. Kis lángra teszem, lefedem. Amikor felitta a vizet, elzárom a lángot, és hagyom lefedve még legalább 20 percig. Csak utána kavarom meg, közben nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!